Två partier i topp.
1 av 5
Två partier i topp. - Foto: TT
Anna Kinberg Batra.
2 av 5
Anna Kinberg Batra. - Foto: Henrik Montgomery/ TT
Stefan Löfven.
3 av 5
Stefan Löfven. - Foto: Marcus Ericsson/ TT
Jimmie Åkesson.
4 av 5
Jimmie Åkesson. - Foto: Lars Pehrson/SvD/TT
Ebba Busch Thor.
5 av 5
Ebba Busch Thor. - Foto: Janerik Henriksson/TT / Janerik Henriksson / TT

Här är partierna som får mest bidrag

Två i riksdagen som sticker ut.


När Dagens Industri nu har sammanställt hur mycket partibidrag de olika partierna i Sveriges riksdag fick mellan den 1 april och den 31 december så är det två partier som sticker ut. Enligt tidningen så får Moderaterna och Sverigedemokraterna in mer än övriga.

Bild: TT

För Moderaterna handlar det om 30 miljoner kronor och motsvarande siffra för Sverigedemokraterna är 29 miljoner, skriver Dagens Industri. Det är just från första april förra året som partier enligt lag måste redovisa var de får sina intäkter ifrån och enligt Dagens Nyheter kan det, förutom det statliga partistödet, handla om bidrag från andra delar av partiorganisationen. Det kan även handla om bidrag från privatpersoner, företag, organisationer eller anonyma bidrag. Bidrag från privatpersoner på 22 200 kronor måste dock redovisas med namn.

Bild: TT

Enligt Dagens Industri kommer nästan alla Moderaternas bidrag från andra delar av partiets organisation medan Sverigedemokraterna får in betydligt mer i bidrag från privatpersoner, nästan 5,6 miljoner. Där var ett arv från en privatperson på över 5,2 miljoner en betydande del.

Där är även Socialdemokraterna starka då man fick in nästan 3,7 miljoner.

Bild: TT

Betydligt sämre på bidragsfronten går det enligt Dagens Industri för Kristdemokraterna som bara redovisade 193 000 kronor i partibidrag, varav större delen kommer från en privatperson som testamenterade 100 000 kronor till partiet.

Bild: TT

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

Huawei får ta del av hemlig information

Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

1 timme sedan
En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Polisen i Östersund rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"E14, Lockne. En bil har kört av vägen och hamnat på ett tågspår.", skriver polisen på sin hemsida.