Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ny mätning: SD är inte alls största parti

- 20/08/2015, 15:11 -

tt bild

Ny undersökning släppt.

Tidigare i dag presenterade Metro en undersökning från Yougov som visar att Sverigedemokraterna hamnar på toppnoteringen 25,2 procent, och därmed blir största parti före Socialdemokraterna på 23,4 procent och Moderaterna på 21 procent.

Undersökningen har fått kritik eftersom den använder sig av självrekryterande webbpaneler, vilket gör att partier med väldigt engagerade sympatisörer kan få ett överdrivet stort stöd.

Nu släpper Aftonbladet en ny undersökning, som har utförts på samma sätt, och därför ska tas med en nypa salt. Enligt den undersökningen är Sverigedemokraterna tredje största parti. SD får i undersökningen 20,8, vilket skulle innebära att partiet backat 4,4 procent sen i morse.

Socialdemokraterna är största parti på 25,5 procent och Moderaterna får stöd av 21,4 procent av dem som velat delta i undersökningen.