Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så stort förtroende har svenska folket för partiledarna

- 31/08/2015, 14:15
1 av 4

tt bild

Mätningens stora vinnare – Annie Lööf
2 av 4

Mätningens stora vinnare – Annie Lööf

tt bild

I den går Jimmie Åkesson starkt framåt.
3 av 4

I den går Jimmie Åkesson starkt framåt.

tt bild

Jimpa.
4 av 4

Jimpa.

tt bild

Och i topp är...

I dag presenterade Novus en ny mätning som visar hur pass stort förtroende väljarna har för de olika partiledarna. Och även här är det tydligt att Sverigedemokraterna har medvind. Jimmie Åkesson, som oftast inte hamnar så högt i den här typen av mätningar, går ordentligt framåt.

Hela 20 procent av de tillfrågade uppger att de har mycket stort förtroende för SD-ledaren. Det är en ökning med fem procentenheter sedan förra mätningen. Däremot går det värre för statsminister Stefan Löfven, som tappar sex enheter och hamnar på 26 procent. Även Åsa Romson backar ordentligt, endast sju procent av de tillfrågade har stort förtroende för miljöministern. Hon hamnar därmed längst ner på listan, enligt SVT.

Men mätningens stora vinnare är Centerpartiets Annie Lööf, som går upp två procentenheter och toppar mätningen på 27 procent. Enligt Centerpartiet beror det här på Lööfs tydlighet i debatten.

– Dels visar hon att hon står väldigt stabilt i våra värderingar när det gäller människors lika värde, och det tror jag är betydelsefullt i den debatt som nu förs. Sen är hon i tydlig opposition mot regeringens politik, säger Centerpartiets pressekreterare Michael Arthursson till Nyheter24.

Bild:TT