1 av 3
2 av 3
3 av 3
- Foto: sdu.nu

Efter kaoset – här är Sverigedemokraternas nya ungdomsförbund

Efter veckor av kaos och hårda ord har till slut Sverigedemokraterna presenterat sitt nya ungdomsförbund. Det har samma namn som innan – fast med en liten ändring.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

För knappt tre veckor sedan meddelade Sverigedemokraterna att de bryter med sitt ungdomsförbund SDU, efter att förbundet valt Jessica Ohlson som ny ordförande. Partiet sa då att man skulle bilda ett nytt ungdomsförbund med samma namn, och nu har det nya förbundet Ungsvenskarna SDU presenterats på sajten sdu.nu.

Inte helt oväntat blir Tobias Andersson, som utmanade Jessica Ohlson till ordförandeposten på förbundets stämma, ny ordförande för "Ungsvenskarna"

Förbundets nya symbol, med ett armborst i centrum, påminner mycket om Engelbrektsbågen, som användes som symbol av Moderata Ungdomsförbundet på tiden de hette Ungsvenskarna. Den så kallade Engelsbrekts-dagen, som firas den 27 april, var tidigare en viktig högtider för högerextrema och nynazistiska krafter i Sverige, och firades länge av Sverigedemokraterna själva.

Jessica Ohlson, som är ordförande för "gamla" SDU, har tidigare varit mycket kritisk mot partiets agerande.

– Alla var överens om att vi skulle fortsätta som ett ungdomsförbund. Det är en liten del av partitoppen som inte vill ha med oss att göra, men nästan alla ute i landet vill ju ha kvar oss som ungdomsförbund, har Ohlson tidigare sagt till Nyheter24.

/
SDU
/
/
/
Var det rätt av sd att bilda nytt sdu?
Tack för din röst!