Rickard Wall undrar varför det finns tjusiga tjejer som tigger.
1 av 3
Rickard Wall undrar varför det finns tjusiga tjejer som tigger. - Foto: SLL/tt bild
Han menar att det finns massa män som vill inleda partnerskap.
2 av 3
Han menar att det finns massa män som vill inleda partnerskap. - Foto: tt bild
3 av 3
- Foto: TT bild

SD-politikern spårar i tiggardebatt: "Tjusiga tjejer ska inte tigga"

Det finns för många snygga tjejer som tigger tycker, SD-politikern. Lösningen? Svenska män.


Kvinnliga tiggare borde inte behöva tigga. Speciellt inte om de är snygga. Det tycker i alla fall sverigedemokraten Rickard Wall.
På måndagskvällen blev det riktigt konstig stämning i Stockholms stads kommunfullmäktige när ett lokalt tiggeriförbud skulle diskuteras.

– En del av de unga tjejer och kvinnor som tigger ser väldigt bra ut, då undrar man lite. Varför reser sig de här flickorna inte upp och sträcker ut sin hand så de blir en del av det här samhället, sa Wall under debatten, enligt Stockholm direkt.

Wall fick då frågan om han menade att kvinnorna skulle prostituera sig.

– Jag pratar inte om prostitution. Det finns massor av karlar i den här staden som gärna skulle inleda ett livslångt partnerskap med de här kvinnorna.

Och stämningen i salen blev minst sagt dålig.

– Folk var i chock. Det började med att SD inte förstod frågan om hur tiggarna skulle hjälpas. Och sen kommer Rickard Wall upp och tycker att de "tjusiga tjejerna" ska ta en svensk man i handen och kliva i väg. Det var oklart vad han menade. Det blev väldigt dålig stämning. Det var verkligen ett unket förslag, säger vänsterpartisten Freddy Grip till Nyheter24.

Bild:TT

Men Rickard Wall tycker inte att hans uttalanden var konstiga.

– Jag bor på Södermalm. Jag har sett en hel del riktigt tjusiga tjejer. Det kan ju inte vara så attraktivt att bo i husvagn eller tält, om man i stället har möjlighet att skaffa sig ett hem med badrum. Och min erfarenhet av kvinnor är att om en kvinna har möjlighet att skaffa sig ett badrum så gör hon det. Då undrar jag varför de här tjusiga tjejerna sitter kvar, säger Wall till Nyheter24.

Han menar att det också handlar om att många kvinnor blir gravida i tidig ålder och att det låser fast dem i tiggeriet.

– Avskaffa barnäktenskap, så kanske kvinnor skulle lämna den här gruppen, säger Wall till Nyheter24.

Bild:TT

Det är inte första gången Rickard Wall får uppmärksamhet. I december förra året blev det en riksnyhet när han i talarstolen sa att svenska högern vill ha kamp ”mellan raser”. Han pratade även med barnröst.

– Det var ingenting som var logiskt i det där talet. När han skulle prata om de andra politiska partierna gjorde han sig till med barnröst, sa då centerpartisten Christoffer Fagerberg till Aftonbladet.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!