Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Splittrat SD vill förbjuda homosexuella från att bli föräldrar

- 29/11/2015, 12:48 -
Några i partiet var oroliga för att SD skulle uppfattas som homofober, men det blev inget förslag på lagändring.
1 av 2

Några i partiet var oroliga för att SD skulle uppfattas som homofober, men det blev inget förslag på lagändring.

tt bild

Homosexuella par får inte adoptera för SD.
2 av 2

Homosexuella par får inte adoptera för SD.

tt bild

Förbjud homosexuella att adoptera och möjligheten till insemination. Det beslöt Sverigedemokraternas stormöte på lördagen.

Att kön eller sexuell läggning inte ska spela så stor roll när man vill bli förälder är något som många är överens om, och i dag har samkönade par den rättigheten. Men Sverigedemokraterna vill fortfarande inte att homosexuella ska få adoptera barn.

Det var under lördagskvällen som en motion där homoadoptioner skulle tillåtas, som frågan kom upp i ljuset. Sverigedemokraten Lukas Karlsson ansåg att man borde lätta på reglerna, eftersom även barn till samkönade par kan ha starka moders- och fadesgestalter i sitt liv. Han fick medhåll av Mattias Bengtsson, som kände en oro över att SD skulle uppfattas som homofober.

Bild:TT

Men det var inget som resten av partiet nappade på. Kongressen avslog förslaget på lördagkvällen, och partistyrelsen anser att skrivelsen "personer som tillhör någon av de sexuella minoriteterna ha samma rättigheter och skyldigheter som andra. Trakasserier och förföljelse av någon människa på basis av dennes sexuella läggning är förkastligt och ska straffas hårt”, räcker för att inte uppfattas som homofober, skriver QX.