Annie Lööf tycker att polisen tjänar för dåligt.
1 av 3
Annie Lööf tycker att polisen tjänar för dåligt. - Foto: tt bild
Satsningen kommer kosta 160 miljoner.
2 av 3
Satsningen kommer kosta 160 miljoner. - Foto: TT
Centerns förslag skulle innebära att 2000 områdespoliser skulle få ett ordentligt lönelyft.
3 av 3
Centerns förslag skulle innebära att 2000 områdespoliser skulle få ett ordentligt lönelyft. - Foto: Bildbyrån

Centerpartiet: Höj polisens löner med 5000 kronor

Den senaste tiden har det varit en stor debatt om polisens löner – och nu ryter Centerpartiets partiledare Annie Lööf ifrån.


Den senaste tiden har det pågått mycket diskussion om hur polisens arbete kan förbättras – och hur poliser ska vilja stanna kvar på sina jobb. Och nu kommer Centerpartiet med ett nytt förslag som ska stärka polisyrkets status. Satsningen kommer att kosta 160 miljoner, och kommer ge 2 000 områdespoliser ett lönelyft på 5 000 kronor i månaden.

– I tider då såväl vänster- som högerextrema rörelser och grupper som förespråkar islamistisk radikalisering blivit allt våldsammare är det ännu viktigare att vi värnar det öppna samhället, säger Centerpartiets partiledare Annie Lööf i ett pressmeddelande.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det här ett bra förslag?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Luleå

Lycksele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

"Resultat efter trafikkontroll på Burträskvägen, Tjärn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

Att arbeta på Ica innebär att du dagligen möter kunder från landets alla hörn och kanter. Och ibland får bevittna saker du inte trodde att du skulle.

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

1 timme sedan
De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

1 timme sedan
En it-tekniker på Trafikverket i Borlänge avslöjades ha kopplingar till gängkriminalitet och väljer nu att sluta på sitt jobb, rapporterar P4 Dalarna.