Mattias Karlsson är starkt kritisk mot rikspolischefen.
1 av 3
Mattias Karlsson är starkt kritisk mot rikspolischefen. - Foto: TT
Rikspolischefen Dan Eliasson.
2 av 3
Rikspolischefen Dan Eliasson. - Foto: TT
Sverigedemokraternas gruppledare Mattias Karlsson och partiets partiledare Jimmie Åkesson.
3 av 3
Sverigedemokraternas gruppledare Mattias Karlsson och partiets partiledare Jimmie Åkesson. - Foto: TT

Sverigedemokratens kritik mot polischefen: "Det är skrämmande"

Rikspolischefen Dan Eliassons tweet från för två år sedan gör att Sverigedemokraten Mattias Karlsson saknar förtroende för honom. Efter massövergreppen vill han dessutom se en oberoende granskning.


I söndags avslöjades att polisen mörkat flera övergrepp mot tjejer. Bland annat har en polischef sagt att polisen inte vill gynna Sverigedemokraterna.

Nu kritiserar Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen Mattias Karlsson polisen och är starkt kritisk rikspolischefen Dan Eliasson, skriver Expressen.

– Det är skrämmande att vi har fått en kultur i Sverige som gör att myndighetspersoner känner att de kan agera på det viset, säger Karlsson till Expressen.

För två år sedan twittrade rikspolischefen: "Normalt håller jag mig till socförsäkringen. Men J Åkesson i debatt gör att jag kräks!"

Därför säger Mattias Karlsson att Eliasson sakar trovärdighet.

– Jag vill se en oberoende granskningskommission som tittar på hur många fall det kan handla om. Det finns skäl att misstänka att detta är ett ganska utbrett fenomen, säger Karlsson.

Sverigedemokraterna vill dessutom att andra myndigheter granskas, skriver Expressen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Uppgifter: Israel ska ha träffat mål i Iran

Nu börjar världshistoriens största val

En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.

Två gripna efter skottlossning

En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.

Över hundra döda i stora översvämningar

Flera dagars kraftiga översvämningar i Pakistan och Afghanistan har krävt minst 130 liv.

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

1 timme sedan
Afrikanska kvinnor har 130 gånger större risk att dö av komplikationer i samband med graviditet och förlossning än en kvinna i Europa eller Nordamerika, visar en ny FN-rapport. Och framstegen gällande mödradödligheten världen över har stannat av.