Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ygeman: "Kraftigt förhöjt hot för terrorattentat i Sverige"

- 21/02/2016, 14:17

Det finns fortfarande ett terrorhot mot Sverige. Det berättar Anders Ygeman i en ny stor intervju med Nyheter24.

Det finns fortfarande ett tungt terrorhot mot Sverige. Det berättar Sveriges inrikesminister Anders Ygeman i en intervju med Nyheter24:s Karl Anders Lindahl.

I november, efter terrordåden i Paris, höjdes hotnivån från 3 av 5 till 4 av 5, och Ygeman menar att det fortfarande finns anledning att vara vaksam. Men han menar också att han tagit till åtgärder för att möta terrorhotet.

– Vi har ett antal åtgärder för att möte det här hotet, säger Ygeman i intervjun, och menar att man kommit överens med oppositionen om en rad skarpa förslag.

– Vi har skärpt säkerhetspolisens redskap och verktyg, vi har höjt det bugdet Säpo har till sitt förfogande. Vi har kraftigt försärkt det förebyggande arbetet och breddat arbetsuppgifterna för nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism, Mona Sahlin, och dubblat hennes budget, säger Ygeman.

SE DEL 2 AV INTERVJUN HÄR