Jimmie Åkesson anser att Moderaterna orsakat dagens problem.
1 av 3
Jimmie Åkesson anser att Moderaterna orsakat dagens problem. - Foto: tt bild
Anna Kinberg Batra menar att Sd undviker jobbfrågan.
2 av 3
Anna Kinberg Batra menar att Sd undviker jobbfrågan. - Foto: Christine Olsson / Christine Olsson/TT
Då lackade Jimmie.
3 av 3
Då lackade Jimmie. - Foto: Christine Olsson / Christine Olsson/TT

Åkessons hårda attack mot Moderaterna: "Segregerar och splittrar"

Det hettade till ordentligt när Jimmie Åkesson och Anna Kinberg Batra rök ihop i Riksdagen i dag. Sverigedemokraternas partiledare valde att hårt kritisera Moderaternas jobbpolitik.


Sverigedemokraterna har under en längre tid gjort klart att de gärna vill samarbeta med Moderaterna i en framtida regering, en regering som Sd:s partiledare Jimmie Åkesson kallar för en "högermittenregering". Men i dag röt Åkesson till ordentligt mot Alliansen och framför allt mot Anna Kinberg Batra.

Det var under en debatt i riksdagen om jobbpolitiken, där Kinberg Batra precis sagt att att Sverigedemokraterna undviker jobbfrågan, som Jimmie Åkesson valde att kritisera Alliansens satsningar på låglönejobb för nyanlända.

– Nu kommer attacken. Nu kommer attacken mot det svenska samhället och det svenska modellen från högern och den liberala falangen. Efter åtta år i regeringställning där man segregerar, splittrar och agerar ansvarslöst säger man nu att det är så pass illa att man behöver ett systemskifte. Det är anmärkningsvärt, sa Jimmie Åkesson i riksdagsdebatten.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med Jimmie Åkesson?
Tack för din röst!