Nya mätningen visar att Fi ligger i botten när det gäller förtroende bland svenskarna – sämre än Sverigedemokraterna till och med.
1 av 3
Nya mätningen visar att Fi ligger i botten när det gäller förtroende bland svenskarna – sämre än Sverigedemokraterna till och med.
SD:s partiledare Jimmie Åkesson.
2 av 3
SD:s partiledare Jimmie Åkesson. - Foto: Björn Lindgren/TT
Gudrun Schyman menar att man kommer skärpa till sig inför nästa val.
3 av 3
Gudrun Schyman menar att man kommer skärpa till sig inför nästa val. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Svenskarna har mindre förtroende för Fi än för Sverigedemokraterna

Årets stora förtroendebarometer är här. Och det är ingen rolig läsning för de politiska partierna. Allra värst är det för Feministiskt initiativ.


I veckan presenterades Sifos stora förtroendemätning, där svenska folket får säga vilka myndigheter, medier och partier de har förtroende för. Och det var ingen glad läsning för de politiska partierna.

Endast 15 procent säger sig ha mycket stort eller ganska stort förtroende för de politiska partierna. Ett parti som ökar sakta men stadigt i mätningarna är Sverigedemokraterna. 15 procent har stort eller mycket stort förtroende för SD.

Bild:TT

I botten bland partierna hamnar Feministiskt initiativ, som på marginalen missade riksdagsplatsen i förra valet. Fi är det enda partiet som har lägre förtroende än Sverigedemokraterna bland svenskarna.

– Jag tror det beror på att vi inte syns så mycket i media, i och med att vi inte sitter i riksdagen. De flesta uppmärksammar inte det vi gör eller vad vi säger. Vi kommer accelerera inför nästa val, men som det är nu är vi en volontär organisation som samlar kraft inför den kommande valrörelsen, säger partiets talesperson Gudrun Schyman till Nyheter24.

Bild:TT

Nyheter24 söker Sverigedemokraterna för en kommentar

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

1 timme sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

1 timme sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

1 timme sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

2 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.