Nu meddelar Åsa Romson att hon kommer att avgå som klimat- och miljöminister.
Nu meddelar Åsa Romson att hon kommer att avgå som klimat- och miljöminister. - Foto: BERTIL ERICSON / TT

Åsa Romson avgår som miljöminister och lämnar regeringen

Det meddelar hon själv.


Miljöpartiets valberedning meddelade under måndagen att man vill ha Gustav Fridolin och Isabella Lövin som kandidater till språkrör när partikongressen ska rösta i helgen.

Det innebär att Åsa Romson petas från sin post som språkrör om kongressen röstar på valberedningens förslag.

Nu meddelar Åsa Romson att hon kommer att avgå som klimat- och miljöminister. Det innebär att hon, som också är vice statsminister, alltså lämnar regeringen.

– Det är de tillträdande språkrören som har att forma sitt lag och säkerställa att man kan jobba vidare på bästa sätt i regeringen. Jag kommer att sluta mina ministeruppdrag efter kongressen, säger Åsa Romson till TT.

Det innebär också att hon är den andra miljöpartistiska ministern som lämnar regeringen på kort tid, skriver Aftonbladet.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Person skjuten under jakt

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.

Expresidenten Zuma stoppas från val i Sydafrika

Sydafrikas tidigare president Jacob Zuma har exkluderats från landets val i maj, meddelar valmyndigheten.

Femte person misstänkt för väskmordet

Ytterligare en person, en 27-årig kvinna, har häktats i sin utevaro misstänkt för inblandning i det så kallade väskmordet på Värmdö utanför Stockholm, rapporterar Smålandsposten.

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

1 timme sedan
45 personer har omkommit i en bussolycka i Sydafrika, enligt landets transportdepartement. Av bussens 46 passagerare överlevde bara en åttaårig flicka.