Onsdag 28 Sep
Stockholm

Jimmie Åkessons svärmor plockar ut 62 400 kronor i månaden – driver ändå massagesalong

Margareta Larsson är Åkessons svärmor och hon jobbar ändå – trots att hon plockar ut pengar från riksdagen.
1 av 3
Margareta Larsson är Åkessons svärmor och hon jobbar ändå – trots att hon plockar ut pengar från riksdagen. Foto: tt bild
Hon har öppet kritiserat SD.
2 av 3
Hon har öppet kritiserat SD. Foto: tt bild
Hur stämningen är mellan Larsson och Åkesson efter avhoppet är oklart.
3 av 3
Hur stämningen är mellan Larsson och Åkesson efter avhoppet är oklart. Foto: TT

"Jag förstår att människor är upprörda. Men jag har valt att göra det så."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Tidigare under dagen uppdagades det att Jimmie Åkessons svärmor Margareta Larsson har kvar sin plats i riksdagen – men att hon aldrig går till jobbet. Trots detta plockar hon ut 62 400 kronor i månaden.

I september förra året lämnade Larsson Sverigedemokraterna då hon anklagade partiet för att vara toppstyrt och för att frysa ut utvalda medlemmar.

Trots att hon inte dyker upp till riksdagen plockar hon ut 62 400 kronor i månaden – då hon menat att hon vill "landa i sig själv". Dessutom ingår årskort på SJ – med gratis åkning i första klass var som helst.

Samtidigt som lönen plockas ut från riksdagen driver Margareta Larsson en massagesalong i Tyresö, skriver Aftonbladet.

– Jag kan inte försvara att jag tar emot ett arvode utan att gå till riksdagen, och det tänker jag inte göra heller. Jag hade en kris i livet, jag tyckte att jag var trött på den politiska cynismen och behövde en ny plattform. Då utbildade jag mig till ayurvedisk massör. Den här verksamheten går definitivt inte på plus. Den är nystartad och kostar mycket pengar att driva, säger Larsson till Aftonbladet.

Larsson menar att det inte drabbar skattebetalarna – och att hon finansierat sin egen utbildning. Hon menar också att massagesalongen är ett led i att hitta sig själv.

– Det är människor som bokar in sig ibland och så är det kunder som kommer som drop-in, men det är definitivt inte hela dagarna, säger hon till Aftonbladet.

Larsson menar att hon inte bestämt sig om hon ska avsäga sig arvodet från riksdagen. Hon säger att det är möjligt att hon kommer bli mer verksam senare.

– Det är moraliskt förkastligt, jag håller med om det. Jag förstår att människor är upprörda. Men jag har valt att göra det så, säger Margareta Larsson till Aftonbladet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.