Sara Almström, sammankallande för Grön Ungdoms kongressombudsgrupp, vill att miljöpartiet driver migration som en av partiets viktigaste frågor.
1 av 3
Sara Almström, sammankallande för Grön Ungdoms kongressombudsgrupp, vill att miljöpartiet driver migration som en av partiets viktigaste frågor. - Foto: Grön Ungdom / TT
Miljöpartiets språkrör, Gustav Fridolin och Isabella Lövin.
2 av 3
Miljöpartiets språkrör, Gustav Fridolin och Isabella Lövin. - Foto: TT
I höstas införde regeringen, Miljöpartiet och Socialdemokraterna, en hård flyktingpolitik. Miljöpartiet säger ofta att det inte är riktigt nöjda med att det var med och införde den.
3 av 3
I höstas införde regeringen, Miljöpartiet och Socialdemokraterna, en hård flyktingpolitik. Miljöpartiet säger ofta att det inte är riktigt nöjda med att det var med och införde den. - Foto: TT

Grön Ungdom till Miljöpartiet: Gör migration till er viktigaste fråga

Miljöpartiets ungdomsförbund vill att moderpartiet bryr sig mer om flyktingfrågan.


Under helgen håller Miljöpartiet kongress i Karlstad. Partiet kommer bland annat ta beslut om migrationspolitiken.

Ungdomsförbundet Grön Ungdom är också på plats och det vill att MP ska börja driva migration som partiets viktigaste fråga, tillsammans med miljön. Ett förslag som kongressombudsgruppen har skrivit om på Nyheter24:s debattsida.

– Det handlar om att vi, i budgetförhandlingar och förhandlingar om reformer, låter etablering och migration vara det viktigaste på bekostnad av andra politiska områden, säger Sara Almström, sammankallande för Grön ungdoms kongressombudsgrupp.

Hon menar att det bland annat skulle handla om att avskaffa de nya, hårdare regler som regeringen införde i höstas.

– Delvis anser vi att vi är skyldiga våra väljare det eftersom många valde miljöpartiet 2014 för att det var partiet som stod upp för en human flyktingpolitik, säger hon och fortsätter:

– Det är viktigt mot yngre väljare att visa att vi står upp för mänskliga rättigheter.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du migration är en viktig fråga?
Tack för din röst!