"Lämna riksdagen"
1 av 3
"Lämna riksdagen" - Foto: TT / Emojipedia
De har ingen kontakt.
2 av 3
De har ingen kontakt. - Foto: TT
Hon har öppet kritiserat SD.
3 av 3
Hon har öppet kritiserat SD. - Foto: tt bild

Jimmie Åkessons uppmaning till sin svärmor: Lämna riksdagen

"Jag har inga planer på att återuppta den kontakten heller. Jag kan bara beklaga att ett av våra mandat används på det här sättet"


I veckan avslöjades att riksdagsledamoten och Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkessons svärmor Margareta Larsson inte går till sitt jobb i riksdagen. Ändå plockar hon ut 62 400 kronor i månaden.

Senare avslöjades också att Larsson ändå driver en massagesalong trots att hon som bekant redan får lön från riksdagen – och att hon har rätt till så kallad "riksdagspension" rörande miljoner kronor efter att hon slutat sitt jobb.

Till Dagens Nyheter säger Jimmie Åkesson nu att svärmodern verkligen borde lämna sitt jobb.

– Jag tycker att hon borde lämna mandaten till någon som vill företräda det parti som fått mandaten. Det hon gör är moraliskt förkastligt, säger Åkesson till DN.

Jimmie Åkesson betonar också att inte har någon kontakt alls med sin svärmor – och att han skiljer på rollerna.

– Jag har inga planer på att återuppta den kontakten heller. Jag kan bara beklaga att ett av våra mandat används på det här sättet, säger Åkesson till DN.

Margareta Larsson är en politisk vilde i riksdagen sedan hon hoppade av Sverigedemokraterna till följd av att hon ansåg att partiet var toppstyrt och frös ut medlemmar.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!