Stefan Löfven besökte Rinkeby i dag.
1 av 2
Stefan Löfven besökte Rinkeby i dag. - Foto: Karl Anders Lindahl
Han menar att problemet med brottsligheten är akut.
2 av 2
Han menar att problemet med brottsligheten är akut. - Foto: Karl Anders Lindahl

Stefan Löfven: Brottsligheten i utsatta områden är akut

Statsministern var på besök i Rinkeby, och i en intervju med Nyheter24 berättar han om hur han tror att brottsligheten och utanförskapet ska tas itu med.


På onsdagen besökte statsminister Stefan Löfven Stockholmsförorten Rinkeby för att sitta och snacka lite med företrädare från polis, skola och civilsamhället.

Den senaste tiden har debatten handlat mycket om den brottslighet som finns i utsatta områden, och Löfven menar att den största utmaning handlar om arbete och utbildning.

– Jag skulle säga att det är arbetslöshet. Man ska kunna försörja sig och ha en känsla av att man bidrar. Men har man för låg utbildning är det svårt på arbetsmarknaden, säger Stefan Löfven till Nyheter24.

Vad skulle du säga är det mest akuta som måste tas itu med?

– Brottsligheten. Men det är också akut att folk kommer ut ur hopplöshet och får man en möjlighet till utbildning och arbete. Polisen har projekt för dem som vill komma ut ur kriminaliteten som varit framgångsrikt.

Stefan Löfven menar nu att man är beredd att satsa mer pengar på polisen för att stärka närvaron i utsatta områden.

– Vi har tillfört mer resurser till polisen, men vi kommer att behöva lägga till ännu mer. Polisen måste skapa en tillit och ett långsiktigt förtroende.

Skulle du själv kunna tänka dig att bo i Rinkeby?

– Det är en spekulativ fråga. Det finns många ställen i Sverige jag skulle vilja bo på, men jag märker när jag går här att det finns en värme och energi som jag tycker är mycket positiv, säger statsminister Stefan Löfven till Nyheter24.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du förtroende för Löfven?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

2 timmar sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

2 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

2 timmar sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

2 timmar sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

2 timmar sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.