Söndag 24 Okt
Stockholm

Ebba Busch Thor ska delta i Pridetåget – nu kritiseras hon av KD-politiker

Ebba Busch Thor ska delta i Pridetåget.
1 av 3
Ebba Busch Thor ska delta i Pridetåget. Foto: TT
Hon kritiseras hon att högt uppsatta KD-politiker.
2 av 3
Hon kritiseras hon att högt uppsatta KD-politiker. Foto: TT
Statsminister Stefan Löfven ska också delta i Pridetåget.
3 av 3
Statsminister Stefan Löfven ska också delta i Pridetåget. Foto: TT

Ebba Busch Thor meddelande tidigare att hon skulle medverka i Pridetåget, något som flera högt uppsatta KD-politiker nu kritiserar.

Kommentera (22)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor berättade nyligen att hon tänker gå med i Pridetåget i sommar. Vilket betyder att hon skulle vara den första en partiledare för Kristdemokraterna som någonsin går med i tåget.

– Jag gör det för att stå upp för frihet, alla människors lika värde och för att alla ska kunna se att det finns en möjlighet att bygga ett gott liv här i vårt land, sa Busch Thor till Aftonbladet för en vecka sedan.

Hon hade även planer på att delta förra året som ett personligt beslut men var föräldraledig. I år är hon glad över möjligheten att gå med i tåget för att visa att människovärdet är absolut och att det måste gälla överallt för alla.

Under ett möte inför sommaruppehållet diskuterades hennes beslut att medverka i tåget, enligt källor till Ekot. Flera högt uppsatta politiker i Kristdemokraterna ska ha ifrågasatt hennes beslut.

En av anledningarna ska ha varit att arrangörerna för Pridetåget inte går i hop med partiets värderingar när det till exempel kommer till familjepolitik. En av de politiker som ifrågasatte hennes beslut var riksdagsledamoten Tuve Skånberg.

– Jag tycker att det är olämpligt. Pride och Pridetåget är ett demonstrationståg, knutet till RFSL, och det står för en annan agenda än vad Kristdemokraternas principprogram gör, säger Skånberg till Ekot.

Stadsministern Stefan Löfven, som också ska medverka i Pridetåget, välkomnade Busch Thor medverkan i tåget, skriver Aftonbladet.

Ska du gå med i Pridetåget?
Tack för din röst!
Kommentera (22)
Kopiera länk
Dela