Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här sågar SD polischefens kampanj – släpper eget armband

- 06/07/2016, 12:18
Dan Eliasson har fått hård kritik.
1 av 5

Dan Eliasson har fått hård kritik.

TT/SD

Jimmie Åkesson har krävt hans avgång.
2 av 5

Jimmie Åkesson har krävt hans avgång.

TT

Armbanden kommer att delas ut i Visby.
3 av 5

Armbanden kommer att delas ut i Visby.

SD

Dan Eliasson.
4 av 5

Dan Eliasson.

TT

5 av 5

SD

Sverigedemokraterna går vidare i sin kritik mot rikspolischefen Dan Eliasson.

Det har stormat ordentligt runt rikspolischefen Dan Eliasson den senaste tiden, inte minst efter att polisen lanserat kampanjen #tafsainte, där polisen kommer att dela ut armband med texten “Tafsa inte” till ungdomar på olika festivaler.

Kampanjen har fått mycket kritik, och många ser den som otillräcklig. En av de hårdaste kritikerna är Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. SD-ledaren har flera gånger krävt Eliassons avgång, och senast i går sa Eliasson till Expressen att han avgår om Åkesson blir statsminister.

Och nu tar Sverigedemokraterna kritiken till nästa nivå. I en ny kampanj lanserar de nu ett eget armband, med texten “Avgå Dan Eliasson”

– Dan Eliasson är en skymf för svenskt polisväsende. Polis efter polis vittnar om samma sak, att han är en katastrof för poliskåren och en avgörande orsak till att vi inte får kontroll över brottsutvecklingen i Sverige, säger Henrik Gustafsson, informationsansvarig hos Sverigedemokraterna, till Nyheter24, och fortsätter:

– Dan Eliasson är en politiskt färgad myndighetschef, oförmögen att hantera det förtroende som givits honom och han borde därför avgå med omedelbar verkan.

Kampanjen, som kommer att köras hårt under Almedalen i dag, är tydligt SD-märkt, men Gustafsson tror att även andra kommer att vilja bära bandet.

– Vi menar att detta i allra högsta grad är en fråga som borde beröra alla, oavsett politiskt hemvist, säger Henrik Gustafsson.