Jimmie Åkesson är inte imponerad av regeringens satsning på polisen.
1 av 3
Jimmie Åkesson är inte imponerad av regeringens satsning på polisen. - Foto: TT / TT
Så här skriver SD:s partiledare i ett Facebookinlägg.
2 av 3
Så här skriver SD:s partiledare i ett Facebookinlägg. - Foto: Faksimil / FB
Under sitt tal i Almedalen tog Jimmie Åkesson upp ett par handbojor när han pratade om polischefen Dan Eliasson.
3 av 3
Under sitt tal i Almedalen tog Jimmie Åkesson upp ett par handbojor när han pratade om polischefen Dan Eliasson. - Foto: TT

Åkesson sågar regeringens polissatsning: "Naivt och väldigt farligt"

Sverigedemokraternas partiledare är inte imponerad av regeringens två miljarder till polisen. Han tycker det är för lite.


Det är mycket snack om poliser just nu. Ny statistik har visat att allt färre brott klaras upp i Sverige. Samtidigt bråkar de olika partierna sinsemellan om hur mycket pengar som borde satsas på myndigheten.

Under måndagen presenterade regeringen hur många miljarder den vill avsätta för polisen. Det handlar om en upptrappningen fram till 2020 då det ska landa på två miljarder kronor mer än i dag, skriver Dagens Nyheter.

Till att börja med får polisen 100 miljoner kronor och Säkerhetspolisen, Säpo, 80 miljoner kronor under nästa år.

Någon som inte tycker det här räcker är Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. På sin Facebooksida förklarar han vad han tycker.

"Även om Sverigedemokraterna delar inställningen att vi behöver fler poliser, är det både naivt och väldigt farligt att tro att regeringens ekonomiska resursförstärkning kommer att räcka." skriver Åkesson.


"Sluta lek med människors trygghet. Den kriminalitet och otrygghet som nu sprids över vårt land, måste både kraftfullt och omgående bekämpas och inte tillåtas att spridas vidare." skriver SD-ledaren i sitt inlägg.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med Jimmie Åkesson?
Tack för din röst!