Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är Ebba Busch Thors hyllade sågning av Jimmie Åkesson

- 09/10/2016, 21:36 -

Faksimil / SVT

Kristdemokraternas partiledare sågade Sverigedemokraterna hårt under partiledardebatten. Hon vill inte samarbeta.

Vilka partier ska bestämma över Sverige efter nästa val? Det är två år kvar till dess, men ändå pratar politikerna om det ständigt.

När det ämnet debatterades i söndagskvällens partiledardebatt i SVT hade Kristdemorkaternas Ebba Busch Thor ett tufft besked till Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson.

Hon sågade honom vid fotknölarna, vilket uppmärksammats av sajten Inte rasist, men.

– Jag kan inte se framför mig att jag ska sätta mig ner med Kent Ekeroth som sprungit runt med järnrör på stan eller med Anna Hagwall som nu senast ville begränsa Bonniers ägandeskap för att det är för många judar i koncernen eller Oscar Sjöstedt som skrattar åt skämt om att man har sparkat på får som om de vore judar, sa KD-ledaren till Åkesson.

Och ja, Jimmie Åkessons reaktion säger väl egentligen allt.

Se klippet här:


Och för Nyheter24 förklarar Ebba Busch Thor varför det är viktigt att markera mot SD.

– Jag tycker det är viktigt att väljarna får veta konkret varför jag inte tycker det är aktuellt att sätta mig ner vid ett förhandlingsbord med högt uppsatta sverigedemokrater som handlar på det här sättet, säger Busch Thor till Nyheter24.

Borde andra partiledare bli tydligare i sin kritik mot Sverigedemokraterna?

– Jag tycker man ska undvika att göra som Stefan Löfven och komma med svepande kritik mot Sverigedemokraterna. Jag vill vara så konkret som möjligt och visa väljarna den respekten.

Missade du debatten? Här är Jimmie Åkessons tabbe som du måste se.