Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Brukar du träna på gym? Då vill Socialdemokraterna testa ditt kiss

- 21/11/2016, 14:42 -
Sossarna har en ny plan för att stopp doping bland vanliga motionärer.
1 av 4

Sossarna har en ny plan för att stopp doping bland vanliga motionärer.

TT

Gabriel Wikström, folkhälsominister.
2 av 4

Gabriel Wikström, folkhälsominister.

TT Nyhetsbyrån / Erik Nylander / TT

Socialdemokraterna har antagit ett nytt idrottspolitiskt program.
3 av 4

Socialdemokraterna har antagit ett nytt idrottspolitiskt program.

TT

Sossarna vill att det utförs dopingkontroller.
4 av 4

Sossarna vill att det utförs dopingkontroller.

TT

Socialdemokraterna har en ny plan för att sätta ditt motionärer som dopar sig. Bland annat kan det bli plötsliga blod- och urinprover.

Är du en av alla som står på något löpband eller lyfter vikter på gymmet ibland? Då kan du komma att tvingas genomgå dopingtester, i alla fall om Socialdemokraterna får bestämma.

Det är SVT Nyheter som skriver att Socialdemokraterna vill införa oanmälda dopingkontroller. Det tar partiet upp i sitt nya idrottspolitiska program som ska presenteras i veckan, skriver Aftonbladet via TT.

– Doping är ett allvarligt hälsoproblem som medför stora konsekvenser för den enskilda som använder det, men även för omgivningen. Det är viktigt för samhället att markera emot det här, säger folkhälsoministern Gabriel Wikström till Nyheter24.


Enligt SVT Nyheter kan det här betyda att de som tränar på gym kommer utsättas för oplanerade blod- och urinprov, men Wikström vill inte gå in på hur det ska gå till.

– Det handlar om ett brett arbete för att öka medvetenheten på gym och hos de personer som ligger i riskzonen, speciellt bland de unga män som tränar och kanske inte ens vet att det är dopingklassat utan tror att det rör sig om vanliga kosttillskott, säger folkhälsoministern till Nyheter24 och fortsätter:

– Sen kan kontroller vara aktuella, men det handlar om ett bredare arbete.

Gabriel Wikström har tidigare varit aktuell när han ville införa rättvisemärkt porr – läs allt om det här.

Läs också om hur alkohol kan påverka din träning. Du borde också se Samuels träningsvideo som ska ta honom till Hollywood, den kan du titta på här.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

Tycker du oanmälda dopingprov på gym är en bra idé?