Fredag 28 Jan
Stockholm

Förundersökning om misshandel inleds mot Kent Ekeroth efter krogbråket

Tidigare under dagen uppmanadeSverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson riksdagsledamoten Kent Ekeroth att ta timeout från sina politiska uppdrag.
1 av 2
Tidigare under dagen uppmanadeSverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson riksdagsledamoten Kent Ekeroth att ta timeout från sina politiska uppdrag. Foto: TT
Kent Ekeroth hade en timeout redan 2012.
2 av 2
Kent Ekeroth hade en timeout redan 2012. Foto: TT

Tidigare under dagen uppmanade Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson till time out. Nu inleds en förundersökning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nyheter24 har tidigare rapporterat om att Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson uppmanar riksdagsledamoten Kent Ekeroth att ta timeout från sina politiska uppdrag.

Uppmaningen sker i samband med det uppmärksammade krogbråket vid 02:30-tiden under natten till torsdagen, där Ekeroth har polisanmälts misstänkt för misshandel av en person i en krogkö.

Ärendet handleds nu av chefsåklagare Lena Kastlund på Särskilda åklagarkammaren, som nu har inlett en förundersökning om misshandel.

– Jag har gett direktiv om utredningsåtgärder som ska göras. Utan att bli alltför detaljerad handlar det om sedvanliga utredningsåtgärder, det är förhör med målsägande och vittnen samt inhämtande av den övervakningsfilm som ska finnas, säger Lena Kastlund till Aftonbladet.

Hon menar att tack vare övervakningsfilmer och det stora antalet vittnen på platsen så finns det bra förutsättningar för att kunna reda ut vad som hände under natten.

Kent Ekeroth har i sin tur gjort en motanmälan av misshandel, som även kommer att handläggas av chefsåklagare Lena Kastlund när förundersökningen väl inleds.

Här kan du läsa Kent Ekeroths egen förklaring till vad som utlöste bråket. Det är inte första gången Ekeroth hamnar i bråk på Stureplan som slutar med polisanmälan – läs här om förra gången det hände.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Tycker du att Kent Ekeroth bör avgå?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Apple ledde bred uppgång på Wall Street

Publicerades: 1 timme sedan

Man hölls fången i nio dygn – fem åtalas

Publicerades: 1 timme sedan

Ökad risk för patienter – sjukhus granskas

Publicerades: 2 timmar sedan

Inblandade i skott mot barn släppta

Publicerades: 2 timmar sedan

Sprängning i Göteborg märktes i Västerbotten

Publicerades: 3 timmar sedan

Jägare gjorde guldfynd

Publicerades: 3 timmar sedan