Leif GW Persson sågar Kent Ekeroth: "Borde inte dricka sprit"

- 30/11/2016, 08:29 -
GW riktar stenhård kritik mot Ekeroth.
1 av 3

GW riktar stenhård kritik mot Ekeroth.

SVT/TT

Ekeroth har tagit en time out medan utredningen pågår.
2 av 3

Ekeroth har tagit en time out medan utredningen pågår.

TT

Leif GW Persson.
3 av 3

Leif GW Persson.

TT

Leif GW Persson menar att Ekeroths krogäventyr kostar skattebetalarna tusentals kronor, och att hans beteende är ett mönster.

Efter att SD-toppen Kent Ekeroth hamnat i slagsmål i en krogkö förra veckan har han inte bara polisanmälts för misshandel – han har också tvingats ta en time out från sitt arbete i justitieutskottet.

Nu riktar kriminologen Leif GW Persson stark kritik mot Ekeroth, och menar att politikerns utekvällar kostar skattebetalarna tiotusentals kronor.

– Det är inte gratis ska du veta. Livvaktsskydd från Säpo vid den tiden på dygnet kostar ungefär tre tusen i timmen för skattebetalarna. Så varje gång Ekeroth är ute och springer runt på krogen kostar det runt 10-20 000 kronor, säger GW Persson i SVT:s Veckans brott.

Leif GW Persson menar att det kan bli svårt för Ekeroth att komma undan den här gången, och han är orolig över att det hela verkar vara ett mönster, och att Ekeroth blir kaxig när han går ut.

– En person med den läggningen borde inte dricka sprit, säger GW.

Leif GW Persson har också en idé om hur Ekeroth kan lugna ner sig lite.

– Släpp ut honom ensam utan livvakter så kommer han hålla en betydligt lägre profil. Anledningen till att man inte gör det är ju att han löper en ansenlig risk att åka på ordentligt med spö, säger GW i Veckans brott.