SD vill ha ökad kontroll av användningen av fyrverkerier.
1 av 4
SD vill ha ökad kontroll av användningen av fyrverkerier. - Foto: TT Bild
Den här bilden är en genrebild och är tagen i Norge.
2 av 4
Den här bilden är en genrebild och är tagen i Norge. - Foto: TT Bild
Så här såg det ut på Möllevångstorget i Malmö på nyår.
3 av 4
Så här såg det ut på Möllevångstorget i Malmö på nyår. - Foto: TT Bild
SD vill ha ökad kontroll av användningen av fyrverkerier.
4 av 4
SD vill ha ökad kontroll av användningen av fyrverkerier. - Foto: TT Bild

SD Malmö: Invandrare kan inte skjuta raketer som svenskar

Sverigedemokraterna i Malmö vill kontrollera hur folk använder fyrverkerier – med motiveringen att invandrare inte gör som svenskar.


Sverigedemokraterna i Malmö vill ha nya regler för användningen av fyrverkerier i staden. Till exempel vill partiet förbjuda raketer och liknande på offentlig plats, skriver de i en motion.

Förslaget kommer bland annat ur att nyårsfirandet på Möllevångstorget i Malmö blev något av ett kaos, vilket SVT skrivit om.

Sverigedemokraterna ser som vanligt att det bara finns en källa till oroligheterna – invandring.

"Att detta äger rum är egentligen inte så märkligt. Förra året så kom det 160.000 människor till Sverige från länder som ligger långt borta från Sverige, både geografiskt men framför allt kulturellt." skriver de i förslaget.

Vad är då det egentliga problemet? Jo, att personer som är födda utomlands inte vet hur andra svenskar använder sig av nyårsraketer, menar SD.

"Många av de människor som har kommit till Sverige vet inte hur man använder sig av fyrverkerier när man firar nyår i Sverige. Detta är ett av de många problem, relaterat till invandringen som samhället får hantera." skriver SD i motionen.

Tidigare i veckan vill Henrik Schyffert bjuda in SD, men blev istället sågad. Nyheter24 har också skrivit om Marie-Louise vars hund dog på nyårsnatten.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du Sverigedemokrat?
Tack för din röst!
Senaste nytt

"Tiktok är inte vilket företag som helst"

Blinken till Peking – ska pressa Kina om kriget

Kina stöttar den ryska försvarsindustrin, enligt USA. Peking tillbakavisar anklagelserna. Nu reser USA:s utrikesminister Antony Blinken till Kina för att öka trycket på supermakten om Ukrainakriget.

Trots gängvåldet – inget rår på knarkpriserna

Pandemi, inflation eller gängkrig – inget verkar bita på de historiskt låga gatupriserna på narkotika, enligt en ny rapport. Det visar på svårigheterna med att bekämpa den här marknaden, säger Ulf Guttormsson vid organisationen CAN.

Klart uppåt på Asienbörser

1 timme sedan
Det var klart uppåt för ledande index på Asienbörserna i onsdagens handel, till en del förklarad av optimism om de stora techbolagens utveckling.

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

2 timmar sedan
En man i 45-årsåldern döms till sju års fängelse efter att polisen hittat en stor mängd narkotika och vapen i hans lägenhet i Norrköping i höstas, rapporterar P4 Östergötland.

Biden lovar Ukraina vapen i veckan

2 timmar sedan
USA:s president Joe Biden lovar mer vapen till Ukraina redan denna vecka. Beskedet kommer sedan senaten i USA:s kongress som väntat sagt ja till ett stödpaket till Ukraina på nära 61 miljarder dollar, något som Kiev väntat på sedan i höstas.