Sebbe Staxx oväntade kärlek till Jimmie Åkesson: "Jag älskar honom"

- 06/02/2017, 10:19 -

Sebastian Stakset har gjort en helomvändning i livet – nu förklarar han sin kärlek till Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

Sebastian Stakset, mer känd som artisten Sebbe Staxx, var länge en av Sveriges mest kontroversiella inom hip hop-scenen.

Inte minst gjorde Stakset sig känd i gruppen Kartellen, som skrev politiskt laddade och aggressiva texter. Men nu har han definitivt lämnat det livet bakom sig.

I podcasten Nemo möter berättar Stakset för Nemo Hedén om kärleken till Jesus och att han vill be om ursäkt till Jimmie Åkesson för att han mordhotade SD-ledaren 2012.

– Jag har inget som helst hat mot Jimmie Åkesson i dag. Jag vill träffa honom och säga förlåt för att jag hotade honom, berättar Stakset.

Sebastian Stakset har gjort en helomvändning i livet, och är nu djupt religiös. Han menar nu att han älskar alla människor, inklusive Jimmie Åkesson.

– Jag älskar honom som jag älskar alla människor. Jag har jättemycket kärlek till honom, jag vill att han ska lära känna Jesus, säger Stakset i podden Nemo möter.

Han menar också att han känner sympati för Åkesson och den roll han befinner sig i.

– Han blev utbränd, och jag vet varför. Det är en tung fana att bära. Det spelar ingen roll om jag delar hans åsikter, han är en människa precis som jag, och jag vill inte att någon människa ska fara illa, säger Sebastian Stakset i podden.

Under dagen gick Sebastian Stakset och och förtydligade vad han menade, i en video på sin Facebook-sida.

– Jag gillar absolut inte Sverigedemokraternas politik. Vad jag menade var att jag vill se Jimmie Åkesson frälst för att jag tror inte han skulle hålla på med den där dumma politiken om han lärde känna Jesus, säger Stakset i videon, som du kan se här!

Nyligen gick Jimmie Åkesson ut och pratade om hur han tror det kommer gå i nästa val – läs mer om det här.

Borde Stakset och Åkesson mötas?