Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Riksdagsledamot om Nordiska Motståndsrörelsen: "Inte nazism"

Nyheter | 25/04/2017 13:51

Den före detta SD-politikern tycker inte heller att det finns någon anledning att vara rädd för nazister.

Det har stormat en hel del kring riksdagsledamoten Anna Hagwall den senaste tiden. Efter att ha skrivit en motion om att begränsa judiskt ägande av media blev hon utsparkad ur sitt parti Sverigedemokraterna, och sitter efter det kvar i riksdagen som politisk vilde.

Sen dess har hon bjudit i nazister och vit makt-förespråkare till riksdagen för ett seminarium om “yttrandefrihet”, skriver Expo.

Och nu har hon ännu en gång åsikter om just nazism. Det var när Nyheter24 skickade ut en mejlenkät till samtliga riksdagsledamöter och frågade vad de tyckte om att nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen vill delta under almedalsveckan i Visby i sommar som Hagwall gav ett argt svar.

Hagwall menar att NMR inte alls är nazister, och att det hela handlar om “stämpling”.

“Det handlar inte om nazism men ni har en sjuklig dragning till polarisering och stämpling av de ni inte gillar”, skriver Hagwall i ett mejl till Nyheter24.

Anna Hagwall.

Detta trots att NMR faktiskt kallar sig själva nationalsocialister, alltså nazister, och vill avskaffa demokratin genom revolution. Organisationen använder också ett nazistiskt språkbruk och har nazistiska åsikter.

Men Hagwall ser inga som helst problem med att NMR besöker Visby i sommar.

“Naturligtvis i yttrandefrihetens namn har de rätt att mötas och argumentera för sina åsikter”, skriver Hagwall.

Att nazister skulle innebära en fara för andra människor tycker Hagwall är idiotiskt.

“Det är en sjuk vinkling att de skulle vara farliga för människor och man skulle vara rädd för dem. Skärpning!”, skriver Hagwall till Nyheter24.

När Nyheter24 når Hagwall vill hon inte utveckla sitt resonemang.

"Hej! Jag värderar inte din journalistik särskilt högt så jag tänker inte samtala med dig. Din journalistik går ut på att hänga ut och demonisera folk som inte tycker som du", skriver Anna Hagwall till Nyheter24.


Nyligen kom nyheten om att en SD-politiker vill att Putin ska ta över – läs mer om det här

Brukar du ursäkta nazism?