1 av 2
- Foto: Nyheter24/TT
2 av 2
- Foto: TT

Magdalena Andersson sågar SD: "Ett parti för de allra rikaste"

Finansministern riktar kritik mot Sverigedemokraterna. Hon menar att det bara är SD som verkligen vill ha Kinberg Batra som statsminister.


Finansminister Magdalena Andersson riktar nu skarp kritik mot Sverigedemokraterna, och inte minst mot partiets ekonomiska politik.

I en intervju med Nyheter24 säger Andersson att Sverigedemokraterna är ett parti "för eliten", och att SD riktar in sig på att ge skattesänkningar för de allra rikaste.

– Sverigedemokraterna föreslår ju nu skattesänkningar för de allra rikaste, som riksdagsledamöter, bankdirektörer och riskkapitalister. Det är där de vill rikta in sina skattesänkningar, säger Magdalena Andersson till Nyheter24.

Och hon menar att personer som funderar på att lägga sin röst på just Sverigedemokraterna borde tänka till en extra gång.

– Vill man ha ett parti som sänker skatten för dem med högst inkomster, som vill se Anna Kinberg Batra som statsminister och som vill att riskkapitalister ska tjäna pengar på våra barn, då ska man rösta på Sverigedemokraterna, säger Magdalena Andersson till Nyheter24.

Andersson menar att Sverigedemokraternas ekonomiska politik inte går ihop, med skattesänkningar och välfärdssatsningar på samma gång.

– Sverigedemokraterna pratar mycket om sjukvård just nu, men om man ska sänka skatten tillsammans med Moderaterna blir det inga pengar kvar till sjukvården, fortsätter Andersson.

Sverigedemokraternas Oscar Sjöstedt.

Men någon som inte tar Anderssons kritik på så stort allvar är Sverigedemokraternas ekonomiskpolitiske talesperson Oscar Sjöstedt. När Nyheter24 kommer i kontakt med Sjöstedt asgarvar han åt Anderssons utspel.

– Jag vet inte om hon börjar känna av någon slags desperation eller vad det är utslag för, men det är oseriöst såklart, säger Oscar Sjöstedt till Nyheter24.

Nyligen sågade en annan minister också SD – läs mer om det här!

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du SD är ett parti för eliten?
Tack för din röst!