Tisdag 20 Apr
Stockholm

Sjöstedt till attack mot skattefuskarna: "De får aldrig nog"

Efter uppgifter om att Sveriges allra rikaste undanhåller skatt går nu Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt till hårt angrepp.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Att smita från skatten ska bli svårare – det tycker Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt. Utspelet kommer efter att en rapport avslöjat att de rikaste hushållen i Sverige undanhållit 30 procent av den skatt de skulle betalat.

– Det är de absolut rikaste som redan har allting som fuskar med skatten. Det är stora summor som hade kunnat gå till bättre skolor, bättre studiestöd och annat, säger Jonas Sjöstedt till Nyheter24.

Varje år kostar skattefusket staten 46 miljarder kronor, och nu vill Sjöstedt och Vänsterpartiet ha hårdare tag mot brevlådeföretag, och ge Skatteverket större befogenheter att granska fuskarna.

– För mig handlar det om att de absolut rikaste ska bidra mer. Vi har 178 miljardärer här i Sverige, jag tycker det är rimligt att de betalar skatt på sin förmögenhet och att man istället kan göra det mer förmånligt för pensionärer och vanliga löntagare.

Vissa tycker ju att man kan lösa många av de här problemen genom att sänka skatten. Hur ser du på det?

– De får aldrig nog. Trots att man tagit bort förmögenhetsskatten och arvsskatten så smiter de ändå ifrån skatter ändå. Ju rikare man är, ju mer ska man bidra med. Det är det enda rimliga.

Borde man ta hårdare tag mot skattesmitare?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela