Jomshof till Kahin Ahmed: "Du är inte välkommen i Sverige"

- 24/06/2017, 20:39 -
Richard Jomshof svarade Kahin Ahmed på sin privata twitter.
1 av 3

Richard Jomshof svarade Kahin Ahmed på sin privata twitter.

TT/Twitter

Kahin Ahmed. (M)
2 av 3

Kahin Ahmed. (M)

TT

Richard Jomshof (SD)
3 av 3

Richard Jomshof (SD)

TT

Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof svarade Kahin Ahmed på sin twitter efter Kahins debattartikel på Nyheter24.

Den 22 juni skrev moderata kommunpolitikern Kahin Ahmed ett debattinlägg här på Nyheter24 med rubriken "Du är inte välkommen till våra förorter, Jimmie Åkesson!". Som ni kan läsa i debattinlägget kritiserade Ahmed att Sverigedemokraterna bjöds in till politikerveckan i Järva. 

I går delade Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof på Twitter detta meddelande.  En tweet som bland annat delades vidare av sverigedemokratiska riksdagsledamoten Kent Ekeroth. 

Så här säger Kahin Ahmed om situationen till Dagens Nyheter.

– Det är en skandal att en riksdagsman och partisekreterare skriver såhär. Han är inte värd att representera våra medborgare i Sverige, säger han. 

Kahin Ahmed har bott i Sverige sedan 1992 och anses av Richard Jomshof inte vara svensk samt att han inskränker den svenska yttrandefriheten. Han svarar även på frågan när är man svensk och om det är Sverigedemokraternas linje eller hans privata åsikter. 

– Nej jag tycker inte att han är svensk. Det är provocerande när någon som inte är svensk kommer till Sverige och försöker inskränka svensk yttrandefrihet.

Kahin Ahmed, sitter i stadsdelsnämnden Rinkeby-Kista, anser att Jomshofs kommentar är nedlåtande och rasistisk. 

– Jag har bott här i 26 år, har en magister i socialogi och jobbat i 18 år och betalat skatt. Jag är en fullvärdig medborgare. Man känner sig rädd när man inte kan uttala sina åsikter utan att möta detta, säger Kahin Ahmed. 


Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du förtroende för Jomshof?