Sverigedemokraterna tror inte på förslagen Miljöpartiet kom med under lördagen.
1 av 4
Sverigedemokraterna tror inte på förslagen Miljöpartiet kom med under lördagen. - Foto: TT
Gustav Fridolin och Karolina Skog var på plats i Almedalen för att Sverige ska ha mer barnvänliga städer och våga cykla ute själva.
2 av 4
Gustav Fridolin och Karolina Skog var på plats i Almedalen för att Sverige ska ha mer barnvänliga städer och våga cykla ute själva. - Foto: TT
Andelen barn mellan 7-14 som cyklar har minskat från 24 till 15 procent under de senaste decennierna. MP presenterade förslag på insatser för såväl vuxna som barn.
3 av 4
Andelen barn mellan 7-14 som cyklar har minskat från 24 till 15 procent under de senaste decennierna. MP presenterade förslag på insatser för såväl vuxna som barn. - Foto: TT
SD-ledamoten Adam Marttinen tycker att problemet inte kan lösas med Miljöpartiets analys.
4 av 4
SD-ledamoten Adam Marttinen tycker att problemet inte kan lösas med Miljöpartiets analys. - Foto: Riksdagen

SD dissar MP:s nya förslag totalt – "Är ute och cyklar"

Så, MP kom till Almedalen och pratade bland annat om otryggheten bland unga. SD kallar det hela för ''omtänksamt och lite gulligt''.


I lördags tog Miljöpartiets Gustav Fridolin och Karolina Skog över Almedalen för att presentera förslag på hur Sverige ska bli mer barnvänligt

Bakgrunden till det är att andelen cyklande barn minskat en hel del under de senaste decennierna. Var tredje ung tjej och var fjärde ung person känner sig otrygga utomhus på kvällen. Fler barn skjutsas av sina föräldrar därför under kvällstid.

MP har därför identifierat otrygghet som en av anledningarna till den minskande cyklingen. Partiet har tagit fram förslag för att bygga moderna, trygga, barnvänliga städer genom insatser inom stadsplanering, trafik, miljö och trygghetsinsatser. 

Det godtar inte Sverigedemokraterna som har ''den ökade otryggheten'' som en av sina hjärtefrågor. 

– Det kan så klart låta omtänksamt och lite gulligt, säger Adam Marttinen till Nyheter24

SD-ledamoten menar att Sverige står inför helt andra utmaningar och kallar åtgärderna helt effektlösa. Han förklarar att fler poliser, hårdare straff och utökade polisiära befogenheter är det som behövs eftersom att problemen är organiserad brottslighet, snedvriden kvinnosyn och våldsamma ungdomsgäng. Det kan inte bekämpas med forskning om cykling, menar han. 

– Möjligtvis kan vissa brottsoffer klara sig från visst våld vid användning av cykelhjälm om jag ska anstränga mig med att hitta några fördelar, säger han. 

Förutom frihetsberövanden (som en akut lösning) handlar det för Sverigedemokraterna om skapandet av ett sammanhållet land. Förutom det ekonomiska måste det även ses ur det kulturella perspektivet, vilket de två partierna har helt skilda uppfattningar om enligt honom. 

Åtgärderna som föreslogs av Miljöpartiet skulle gå på en halv miljard och Sverigedemokraterna menar att budgeten ska satsas på polis och att polismyndigheten behöver ett direkt politiskt fokus. 

– Man kan väl kort och gott säga att Miljöpartiet återigen är ute och cyklar när det kommer till trygghetsfrågorna, säger Marttinen. 

Se också när SKAM gör parodi på Sverigedemokraterna

Läs också om vad Jimmie Åkesson pratade om i Almedalen

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med SD?
Tack för din röst!