Under tisdagen höll Ung i Sverige återigen en presskonferens, där de meddelade hur sittstrejken ska fortsätta när hösten tar vid.
1 av 3
Under tisdagen höll Ung i Sverige återigen en presskonferens, där de meddelade hur sittstrejken ska fortsätta när hösten tar vid. - Foto: TT
Fatima Khawari, talesperson, kunde meddela att strejken kommer fortsätta på skolor över hela landet.
2 av 3
Fatima Khawari, talesperson, kunde meddela att strejken kommer fortsätta på skolor över hela landet. - Foto: TT
"Alla ungdomar i hela Sverige är välkomna att sitta med, så kan strejken fortsätta växa. Nu i hela landet, imorgon i hela världen"
3 av 3
"Alla ungdomar i hela Sverige är välkomna att sitta med, så kan strejken fortsätta växa. Nu i hela landet, imorgon i hela världen" - Foto: TT

Sittstrejken i Stockholm sprider sig till hela landet

För att stoppa alla utvisningar till Afghanistan ska nu strejken växa. Planen är att sittstrejka i skolor i hela Sverige.


Sittstrejken i Stockholm är nu inne på sin tionde dag. Trots regnväder, polisanmälan, och högljudda protester på nätet sitter ungdomarna kvar på trapporna vid Medborgarplatsen i Stockholm. Och det kommer de göra till dess att utvisningarna till Afghanistan stoppas helt och hållet.

– Vår strejk är historisk och vi kommer aldrig ge upp innan utvisningarna stoppas, säger Fatima Khawari under den senaste presskonferensen, som hölls på Medborgarplatsens trappor vid 14-tiden under tisdagen.

Det är på samma presskonferens som Ung i Sverige meddelar hur strejken kommer att fortsätta, nu när sommaren går mot höst. Enligt talespersonen är planen att ta strejken till skolorna, där alla ungdomar som vill kan fortsätta sitta ned i stöd till de som kämpar för att få vara kvar i Sverige.

– Strejken slutar inte när skolorna börjar. Den blir större och nationell. Vi kommer strejka i varje skola. De som åker härifrån tar den med sig. På alla lektioner sitter vi på golvet, säger Khawari.

Khawari riktar även kritik mot Fredrik Beijer, Migrationsverkets rättschef.

– Det är du som kan stoppa utvisningarna till Afghanistan genom ett rättvist ställningstagande. Varför gör du inte det? ställer sig Khawari frågande.

– Vår strejk fortsätter i hela landet. 

Här är allt du behöver veta om sittstrejken i Stockholm

Läs också om demostranternas krav

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du att deltaga i sittstrejken?
Tack för din röst!