- Foto: TT

Stefan Löfven polisanmäld för framkallande av fara för annan

Anmälan lämnades in på torsdagsmorgonen – men statsministern vägrar uttala sig.


Sveriges statsminister Stefan Löfven har blivit polisanmäld. Det var på torsdagsmorgonen som Ung Vänsters ordförande Henrik Malmrot lämnade in anmälan på en polisstation i centrala Stockholm. 

– Vi har valt att polisanmäla Stefan Löfven för framkallande av fara för annan. Han är ytterst ansvarig för den migrationspolitik som förs och de utvisningar till Afghanistan som idag sker, säger en upprörd Malmrot till Nyheter24

Men det är inte bara ett inlägg i flyktingdebatten. Malmrot menar att man nu på allvar vill testa om lagen verkligen är lika för alla. 

– VI förstår att det här kanske inte kommer gå hela vägen. Men vi testa systemet som alla säger finns, rättstaten där alla ska behandlas lika inför lagen. En vanlig person kan få smäll få fingrarna för att man laddar ner en film, samtidigt som politiker kan ta beslut som kostar människor livet. Du ska inte komma undan, vi är trötta på det. 

Vad sa de på polisstationen när ni lämnade in anmälan?

– De blev nog lite förvånade, det är inte varje dag någon går in och anmäler statsministern. Men de var väldigt medgörliga, de måste ju ta emot alla anmälningar som kommer in. 

Statsministern har valt att inte kommentera anmälan. 

LÄS MER: Lars Ohly om kommunismen: "Har ingen framtid"

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde fler polisanmäla statsministern?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Flygledarna i Frankrike ska strejka

Flygledarna i Frankrike ska strejka på torsdag, vilket riskerar att leda till stora störningar vid Paris två största flygplatser.

Kvinna och barn uppges dödade i Libanon

En kvinna och en 12-årig flicka har dödats i ett israeliskt luftangrepp mot ett hus i Hanine nära den israeliska gränsen, enligt räddningsarbetare och statliga libanesiska medier.

Rekordmånga stulna bilar försvinner spårlöst

1 timme sedan
Bilbrotten minskar. Ändå försvann i fjol hundratals stulna bilar spårlöst, enligt försäkringsbolaget If. Nu hoppas Tullen på ny lagstiftning i höst. Situationen i dag är frustrerande för medarbetarna, säger Martin Petersson, sakkunnig på Tullverket.

Polisen i Härnösand rapporterar om brand

1 timme sedan
"Härnösand, larm om brand i byggnad i centrum.", skriver polisen på sin hemsida.