- Foto: TT

Svenska nazister har precis fått tillstånd att demonstrera igen

Nordiska motståndsrörelsen har ännu en gång fått tillstånd att marschera fram genom en stor svensk stad.


Nu har nazistiska organisationen Nordiska Motståndsrörelsen fått lov att demonstrera. Det är i samband med Bokmässan i Göteborg i slutet av september som nazisterna kommer marschera. 
Dock har polisen ställt vissa krav. Nazisterna får vare sig heila eller ha uniform. 

– Om du inte vill bryta mot lagen så uppträd inte i uniform, marschera inte taktfast och ropa inte gemensamma hälsningsfraser, säger Erik Nord vid polisen i Storgöteborg till SVT Nyheter. Han menar också att de nazister som inte följer reglerna kommer att gripas. 

Demonstrationen kommer att gå längs Avenyn i centrala Göteborg. Polisen vill inte uttala sig om hur mycket det kommer kosta att bevaka demonstrationen. 

Nazism går typ ut på att ett gäng ängsliga snubbar med hybris ska bestämma precis allt i ett samhälle och avrätta människor de inte gillar. Sist systemet testades bombades Tyskland ner till en grushög och miljontals människor mördades.

Läs mer om svenska nazisterna och vad de vill genomföra HÄR

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde NMR få demonstrera?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

1 timme sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

1 timme sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

3 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.