Torsdag 29 Jul
Stockholm

Hanna Wigh lämnar Sverigedemokraterna efter sexuellt övergrepp

Sverigedemokraterna har nu själva polisanmält händelsen för att gå till botten med det.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sverigedemokraternas riksdagsledamot Hanna Wigh lämnar SD – detta efter att hon ska ha utsatts för sexuella övergrepp av en av topparna inom partiet. 

För Nyheter24 berättar Wigh om rädslan för partiledningen. När hon nyligen skulle hämta saker på sitt kontor på SD:s kansli valde hon att göra det sent på kvällen och tillsammans med personer hon litar på. 

– Jag är rädd för de här personerna, jag vill inte gå in i de korridorerna utan vittnen. Jag har varit så dum en gång, och det var då övergreppet hände, säger Wigh. 

För TV4:s Kalla Fakta berättar Wigh att en ledande sverigedemokrat utförde övergreppet på henne genom att ta strypgrepp på henne och samtidigt föra in ett finger i hennes underliv. Wigh har valt att inte polisanmäla mannen eftersom hon är rädd för honom. 

– Det var han och jag i tomma lokaler, ord stod mot ord. Han har gjort så här många gånger mot flera kvinnor. Han har gjort värre saker också, säger Wigh till Nyheter24. 

Hanna Wigh kommer att sitta kvar i riksdagen som politisk vilde. Det gör att Sverigedemokraterna tappar ännu en riksdagsledamot. Tidigare under mandatperioden har två personer lämnat partiet, samtidigt som två andra dömts för brott. 

I förra veckan när riksdagen skulle rösta om misstroendet mot försvarsminister Peter Hultqvist var bara 37 av de ursprungliga 49 riksdagsledamöterna på plats i SD-stolarna.

– Så som Sverigedemokraterna ser ut idag är de det största hotet mot det Sverige de säger sig vilja värna, säger Hanna Wigh till Nyheter24. 

Hon menar att Sverigedemokraterna blivit "djupt antidemokratiskt", och att det parti hon en gång sökte sig till inte längre finns. 

– Sverigedemokraterna vill radikalisera. Man pratar nu om att ingen överhuvudtaget ska kunna söka asyl i Sverige. Internt har man till och med börjat prata om repatriering (att tvinga invandrare återvända till sina födelseländer, reds anm.). Det gamla SD man inte ville ha med att göra är på väg tillbaka. Det är bara att titta på hur partitopparna uttrycker sig i sociala medier, säger Wigh. 

Enligt Aftonbladet har Sverigedemokraterna nu själva polisanmält händelsen, för att kunna gå till botten med det hela.

Sverigedemokraternas riksdagsledamöter är mer kriminella än alla andra riksdagspartier tillsammans  – läs mer om det här!

Tror du SD kommer växa i nästa val?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela