Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lööf till attack mot Åkesson: "Ta en titt i din egen riksdagsgrupp"

TT

Nyheter | 08/10/2017 21:44

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson gick till hårt angrepp mot brottsligheten i kvällens stora debatt. Men han fick mothugg av Annie Lööf.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson gick i kvällens partiledardebatt till hårt angrepp mot regeringen och kriminalpolitiken. 

Han menar att de problem Sverige har med brottslighet kommer utifrån. 

– Det man måste ha klart för sig är att detta ärret importerat problem i hög grad. Det är människor med invandrarbakgrund i stor grad som står för våldtäktsstatistiken och har kraftig överrepresentation i brottsstatistiken och gängkriminaliteten, sa Åkesson i debatten. 

Han menar att man måste satsa mer på polisen.

– Polisen måste känna att vi politiker står bakom dem, sa Åkesson.

Men statsminister Stefan Löfven menar att förändringar är på gång.

– Nu får polismyndigheten mer än de begärt. Vi har skärpt straffen för vapeninnehav och för narkotikabrott. De straffen var för slappa förut, svarade Stefan Löfven. 

Och Centerpartiets partiledare gick till angrepp mot Åkesson. 

– Du säger att brottslighet är ett importerat problem. Ta en titt i din egen riksdagsgrupp, sa Lööf. 

Efter debatten markerade Lööf mot SD ännu en gång. 

– Centerpartiet har konsekvent sagt nej till att söka stöd och förhandla med Sverigedemokraterna. Det står fast. Värderingarna som ligger till grund för Sverigedemokraterna är ingenting som Centerpartiet vill kompromissa med eller stå bakom, sa Lööf till Nyheter24 efter debatten.

Läs mer om Sverigedemokraternas brottslighet här

Håller du med Åkesson?