Rådström Baastad till attack mot Kristersson: "Det är bekymmersamt"

- 17/11/2017, 16:16 -
Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad rasar mot Moderaternas partiledare Ulf Kristersson.

Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad rasar mot Moderaternas partiledare Ulf Kristersson.

Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad går nu till hård attack efter avslöjande om SD-M samarbete i Småland.

I veckan har Sveriges Radio kunnat avslöja att samtal om samarbete mellan Sverigedemokraterna och Moderaterna pågår i region Jönköpings län i Småland.

Regionen har tidigare varit Allians-styrd med passivt stöd från SD, men efter att SD röstat nej till Alliansens budget har nu samtal mellan M och SD inletts, rapporterar SR Jönköping. 

Nyheten har fått många att höja på ögonbrynen. En av dem är Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad. Hon kräver nu svar av Moderaternas partiledare Ulf Kristersson

– Nu ser vi återigen att Moderaterna förhandlar med Sverigedemokraterna. Det är resultatet av det otydliga besked Ulf Kristersson ger. Är det så här han tänkt att han ska styra Sverige efter valet, säger Rådström Baastad till Nyheter24. 

Rådström Baastad menar att Kristerssons budskap inte ”går ihop”, och att han nu måste ge supertydliga riktlinjer till sitt parti. 

– Jag tycker det är bekymmersamt att Moderaterna går in och påbörjar samarbeten med Sverigedemokraterna. Man kan inte å ena sidan säga att SD är en säkerhetsrisk för Sverige och sen å andra sidan hålla tyst när samarbeten inleds på lokal nivå. 

Nyheter24 söker Moderaterna för en kommentar.


Tycker du att SD och M borde samarbeta?