Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen, Mattias Karlsson, i riksdagens plenum.
Mattias Karlsson och Sverigedemokraterna räds inte nyval. - Foto: TT

Mattias Karlsson: SD är beredda på nyval

Kommer inte partierna överens efter valdagen är SD inte rädda för nyval, berättar Mattias Karlsson i en intervju med Nyheter24.


Det är knappt ett år kvar till valet, men redan nu är spelet om regeringsbildningen i full gång. Tidigare idag gav Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson en varning till Moderaternas Ulf Kristersson om att han inte alls skulle vara säker på att få SD:s stöd efter valet

I en intervju med Aftonbladet senare under dagen sa Centerpartiets partiledare Annie Lööf att Sverigedemokraterna var lika stabila att luta sig mot i regeringsfrågan som "ett duschdraperi". 

Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen, Mattias Karlsson, menar dock att man kan tänka sig förhandla med C, även om han samtidigt säger att partierna står väldigt långt ifrån varandra ideologiskt.

– Vi har en önskelista, att regera tillsammans med Moderaterna och Kristdemokraterna. Men om inte det går är det klart att vi är beredda att förhandla med partier som vi står långt ifrån, så är det ju. Det viktigaste är att vi får en stabil och bred regering. Det är inte bra för Sverige i längden med svaga regeringar, säger Karlsson till Nyheter24

Mattias Karlsson menar också att han främst har ett ansvar gentemot Sverigedemokraternas egna väljare. 

– Vi kommer i varje givet läge kämpa för att få igenom så mycket sverigedemokratisk politik som möjligt, och förvalta väljarnas förtroende. Det är där vår lojalitet ligger, fortsätter Karlsson. 

Är ni beredda på nyval?

– Ja, det är klart vi är. 

Sverigedemokraterna har sjunkit i opinionen den senaste tiden – så här säger Jimmie Åkesson om det

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du det blir nyval?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Krav om mer pengar till värnpliktiga

USA-straff tog direkt – bosättares kort spärrat

USA:s nya sanktioner mot våldsamma israeliska bosättare har fått snabbt genomslag. Extremistledaren Bentzi Gopstein fick reda på att hans kort var spärrat när han försökte tanka bilen.

Polisen i Smedjebacken rapporterar om djur

1 timme sedan
"En häst springer lös på riksväg 66", skriver polisen på sin hemsida.

Stubb: Nato ny fas i vårt förhållande

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) tackar Finlands nyblivne president Alexander Stubb för att ha övertygat honom att Finland skulle ta steget in i Nato. Alexander hjälpte mig att läsa Finland rätt och därmed navigera Sverige rätt. Det är jag mycket tacksam för.

Polisen i Värnamo rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Personbil i singelolycka på E4.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Malmö rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Davidshallsgatan", skriver polisen på sin hemsida.