Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen, Mattias Karlsson, i riksdagens plenum.
Mattias Karlsson och Sverigedemokraterna räds inte nyval. - Foto: TT

Mattias Karlsson: SD är beredda på nyval

Kommer inte partierna överens efter valdagen är SD inte rädda för nyval, berättar Mattias Karlsson i en intervju med Nyheter24.


Det är knappt ett år kvar till valet, men redan nu är spelet om regeringsbildningen i full gång. Tidigare idag gav Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson en varning till Moderaternas Ulf Kristersson om att han inte alls skulle vara säker på att få SD:s stöd efter valet

I en intervju med Aftonbladet senare under dagen sa Centerpartiets partiledare Annie Lööf att Sverigedemokraterna var lika stabila att luta sig mot i regeringsfrågan som "ett duschdraperi". 

Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen, Mattias Karlsson, menar dock att man kan tänka sig förhandla med C, även om han samtidigt säger att partierna står väldigt långt ifrån varandra ideologiskt.

– Vi har en önskelista, att regera tillsammans med Moderaterna och Kristdemokraterna. Men om inte det går är det klart att vi är beredda att förhandla med partier som vi står långt ifrån, så är det ju. Det viktigaste är att vi får en stabil och bred regering. Det är inte bra för Sverige i längden med svaga regeringar, säger Karlsson till Nyheter24

Mattias Karlsson menar också att han främst har ett ansvar gentemot Sverigedemokraternas egna väljare. 

– Vi kommer i varje givet läge kämpa för att få igenom så mycket sverigedemokratisk politik som möjligt, och förvalta väljarnas förtroende. Det är där vår lojalitet ligger, fortsätter Karlsson. 

Är ni beredda på nyval?

– Ja, det är klart vi är. 

Sverigedemokraterna har sjunkit i opinionen den senaste tiden – så här säger Jimmie Åkesson om det

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du det blir nyval?
Tack för din röst!