Jimmie Åkesson: "Vår höst har inte varit den bästa"

- 25/11/2017, 11:53 -
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson i talarstolen.

Jimmie Åkesson höll tal på Sverigedemokraternas kongress i Norrköping.

TT

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson gör sitt bästa för att lugna partiets medlemmar.

I helgen har Sverigedemokraterna kongress i Norrköping. På lördagen omvaldes Jimmie Åkesson för ännu en partiledarpediod, och i sitt tal tog han upp nedgången i opinionssiffrorna. 

Åkesson medgav i talet att det "går lite neråt", men att han inte tycker det är speciellt konstigt. 

– Vår höst har inte varit den bästa. uppmärksamheten har inte handlat om vår politik, utan om andra saker, dåliga saker, sa Åkesson i talet. 

Under hösten har en riksdagsledamot anklagats för att ha förgripit sig på ledamoten Hanna Wigh. Anklagelsen ledde inte till åtal, men enligt Kalla Fakta försökte partisekreteraren Richard Jomshof att tysta ner skandalen, och det är väldigt oklart exakt vad Jimmie Åkesson visste och inte visste

– Sånt påverkar opinionssiffrorna och förtroendet, sa Åkesson.

Jimmie Åkesson passade också på att varna Ulf Kristersson, och menade att Moderaternas partiledare inte ska "vara för säker" när det är dags att bilda regering. Han öppnade för att fälla en eventuell alliansregering.

– Hur ska vi kunna stödja en regering där Centerpartiet, som pratar om 30 miljoner nya invandrare, får inflytande över migrationspolitiken? Hur ska vi kunna stödja en regering där Liberalerna, som vill omvandla EU till en monsterstat, får inflytande över Europa-politiken, frågade Jimmie Åkesson. 

LÄS MER: Nästa val kan bli Åkessons sista som partiledare

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Tror du SD kommer vända nedgången?