Söndag 5 Dec
Stockholm

Kent Ekeroth petas av SD – får inte sitta kvar i riksdagen

Kent Ekeroths tid i Sverigedemokraterna drar sig mot sitt slut. Efter nästa val kommer SD-veteranen inte längre sitta i riksdagen för partiet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Han är en av Sverigedemokraternas mest kända, mest kontroversiella politiker. Nu avslöjas det att Kent Ekeroth inte kommer att stå med på Sverigedemokraternas riksdagslista i höstens val.

– Jag kan bekräfta att Kent Eneroth inte kommer att finnas med i valberedningens förslag. Valberedningen är enig i den här frågan, säger valberedningens ordförande Michael Rosenberg till Aftonbladet

Det innebär alltså att Kent Ekeroths karriär i Sverigedemokraterna kommer att ta slut efter nästa val. Ekeroth har suttit i riksdagen för SD sen 2010, men har under senaste året gjort sig mer känd för sina skandaler än för sina politiska insatser. 

Ekeroth har också varit frånvarande från riksdagen under en längre tid. När Nyheter24 kontaktade honom om just detta förra året blev svaret att partiledningen inte ville ha honom där. 

– Jag skulle så klart varit där om Jimmie hade velat, sa Ekeroth till Nyheter24 då.

2017 åtalades Kent Ekeroth för misshandel efter ett bråk i en krogkö, Ekeroth fälldes i tingsrätten men friades av hovrätten. Ekeroth hamnade också i blåsväder när han ljög om ett barns ålder

Mer om SD: Jimmie Åkesson: "Jag ber till Gud varje dag"

Kommer du sakna Kent Ekeroth?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela