Måndag 28 Nov
Stockholm

Alternativ för Sveriges nya kampanj ska locka Trump-fans

Alternativ för Sverige och Donald Trump
1 av 2
Alternativ för Sverige och Donald Trump. Foto: TT
Karl Anders Lindahl och Gustav Kasselstrand
2 av 2
Karl Anders Lindahl och Gustav Kasselstrand. Foto: TT

Att driva valkampanj är minsann inte lätt. Nu har nya partiet Alternativ för Sverige tagit till ett lite oväntat knep för att få in pengar till valkassan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

För inte så länge sen fick Sverige ett nytt parti – Alternativ för Sverige

Partiet är bildat av Gustav Kasselstrand, som tidigare var ordförande i Sverigedemokraternas ungdomsförbund, men som uteslöts ur SD 2015. 

Alternativ för Sverige hoppas att komma in i riksdagen i höst, och man har redan lyckats värva en av Sverigedemokraternas riksdagsledamöter, Olle Felten. 

Men valrörelser är dyra, och för att få in pengar kommer nu AfS be om pengar – från amerikanska Trump-anhängare. I en ny video ber AfS om ekonomisk hjälp för att "rädda Sverige". 

I videon berättas det att det Sverige som en gång präglades av "enighet och tillit" nu är helt borta, på grund av en "okontrollerad massinvandring från tredje världen". Den som ser videon får också lära sig att det svenska systemet är korrupt och att Sverige är på väg att kollapsa helt och hållet. 

"Valet av Donald Trump som president har visat att den tysta majoriteten kan ändra en nations historia", säger berättarrösten i videon

– Videon har fått en enorm spridning och dykt upp på många amerikanska sajter, det visar att det finns enorm sprängkraft. Jag skulle tro att det kommer in många donationer, säger partiledaren Gustav Kasselstrand om videon, trots att den bara fått drygt 8 000 visningar på Youtube. 

Gustav Kasselstrand kallar sin rörelse gör en "global och nationell kamp", och menar därför att det finns goda möjligheter att få stöd i bidrag från utlandet. 

Vad fick er att göra den här videon?

– Finansieringen av det svenska valsystemet är riggat för att gynna partierna som sitter i riksdagen, då måste vi hitta nya sätt att finansiera vår valkampanj. 

Nyheter24:s Karl Anders Lindahl intervjuar Gustav Kasselstrand

Hur mycket hoppas ni få in?

– Det är omöjligt att säga. Men vi kommer att göra fler videos, tanken är att göra liknande videos för större europeiska länder, säger Kasselstrand till Nyheter24. 

Läs mer om Alternativ för Sverige och konflikten med Sverigedemokraterna HÄR

Tror du videon kommer lyckas?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.