Stockholm

Här är partiledarnas favoritpizzor – vilken gillar du bäst?

Pizza
Vilka favoritpizzor har partiledarna egentligen. Foto: TT/Pixabay

Skulle du vilja ha en "Kristianstad" med pommes? Eller kanske en "Getahåla"? Här är partiledarnas favoritpizzor – och ett par stycken sticker verkligen ut!


Läs mer

Vad är det egentligen som står på menyn när svenska toppolitiker bestämmer sig för att lägga upp fötterna och lyxa till det lite med en pizza?

Som vi alla vet varierar pizzasmaken från person till person, men här på Nyheter24 har vi faktiskt tagit reda på vilka pizzor partiledarna helst äter. 

Och ja, man kan konstatera att de flesta väljer ganska säkra kort. Både Centerpartiets Annie Lööf och Liberalernas Jan Björklund väljer en klassisk Calzone. 

Båda språkrören i Mijöpartiet vill ha vegetarisk pizza, kanske inte helt oväntat. Dock är Gustav Fridolin väldigt specifik i sitt val, och vill ha en "Getahåla" från Vittsjö pizzeria. 

En som verkligen sticker ut på listan är Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson,läs mer om hans monsterpizza här

Även statsminister Stefan Löfven har en rejäl pizza som nummer ett. En "Mafioso" med oxfilé, vitlök och sås ska det vara om S-ledaren får bestämma.

Löfvens stora motståndare, Moderaternas Ulf Kristersson, är unik. Han verkar inte riktigt vilja välja pizza själv, men snyltar gärna på sin frus favorit, som är en hawaii med curry och banan. 

Här är listan över partiledarnas bästa pizzor: 

Isabella Lövin, Miljöpartiet: 

Vegetarisk pizza

Ebba Busch Thor, Kristdemokraterna:

– Hemmagjord med ädelost och pinjenötter eller en Hawaii med bearnaisesås.

Jimmie Åkesson, Sverigedemokraterna: 

– En "Kristianstad" med pommes på Falkvikspizzerian i Sölvesborg. Tomat, ost, gyros, bacon, jalapenos, pommes och stark sås.

Annie Lööf, Centerpartiet

Calzone

Jonas Sjöstedt, Vänsterpartiet:

– Jag vill nog ha en pizza med ost, tomatsås, grillad aubergine och zucchini, samt ruccola och parmaskinka på toppen när den är ute ur ugnen.

Stefan Löfven, Socialdemokraterna:

Mafioso, en pizza med oxfilé, färsk tomat och vitlök.

Ulf Kristersson, Moderaterna:

– Min fru har en favorit som jag brukar snylta på, det är en hawaii med curry och banan på. Så jag får väl säga att det är favoriten, säger Kristersson till Nyheter24.

Läs mer om Jimmie Åkessons galna favoritpizza här!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.