Jimmie Åkesson, partiledare för Sverigedemorkaterna
1 av 2
Åkesson gillar Falkviks pizzeria i Sölvesborg - Foto: TT/Falkviks pizzeria
2 av 2

Här är Jimmie Åkessons galna favoritpizza

Kött. Mer kött. Pommes. Stark sås. Vitlök. Här är monsterpizzan Jimmie Åkesson helst äter när han vill bli riktigt mätt.


Hur mycket kan man egentligen säga om en person baserat på vilken pizza hen allra helst beställer? En hel del, skulle nog de flesta säga.

Då kan det ju, så här inför valet, vara intressant att veta vad partiledarna har för favoritpizzor, något du kan läsa om här.

Nyheter24 frågade alla partiledare vilken pizza de helst äter.  Och en som minst sagt sticker ut på listan är Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson, som väljer en riktigt tung pjäs – en "Kristianstad" med pommes från Falkviks pizzeria i Sölvesborg

"En 'Kristianstad' med pommes på Falkvikspizzerian i Sölvesborg. Tomat, ost, gyros, bacon, jalapenos, pommes och stark sås", meddelar Jimmie Åkesson via sin presskontakt till Nyheter24. 

En som tycker att pizzan är intressant är statsvetaren Stig-Björn Ljunggren, som menar att Åkessons lite ovanliga och väldigt mättande val av pizza visar tydligt var i landet SD-ledaren kommer ifrån. 

– Han kommer från den här kulturzonen i södra Sverige där man vill ha mycket mat, inte som i Stockholm där man hela tiden frågar "smakar det bra här?", säger Stig-Björn Ljunggren till Nyheter24. 

Sverigedemokraterna pratar ju mycket om svenskt kultur. Men gyros och jalapenos känns ju inte så svenskt, eller? Men Stig-Björn Ljunggren tycker inte att valet av kött är så hemskt förvånande. 

– Det här visar ju att han tagit intryck av omvärlden, annars hade han sagt korv och mos. Det är ju en sak som SD brukar ta upp när man frågar om vad som är positivt med invandringen, kebab och sånt. Var det någon mer som valde en specifik pizzeria?

Ja faktiskt, Gustav Fridolin nämnde sin favoritpizzeria i Vittsjö!

– De är patrioter. Det är viktigt för deras väljare i Skåne och Blekinge att de nämner en lokal pizzeria, det är mycket intressant, konstaterar Stig-Björn Ljunggren. 

Vill du veta vad de andra partiledarna valde för favoritpizzor? Det kan ju läsa om här!

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du vilja äta en
Tack för din röst!