Jimmie Åkesson och Stefan Löfven
Jimmie Åkesson och Stefan Löfven - Foto: TT

Åkesson vill samarbeta med S – om de "fimpar" Miljöpartiet

Nu öppnar Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson dörren för ett framtida samarbete med Socialdemokraterna. Han menar att mycket av S politik är mycket bättre än Centerpartiets.


Valet rycker allt närmre och det är nu bara drygt fem månader kvar tills det är dags för svenska folket att gå till vallokalerna.

Men vem ska egentligen styra Sverige efter valet? Och hur?

Nu har Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson gått ut och meddelat att han tycker att ett samarbete med Socialdemokraterna känns intressant – om S slutar samarbeta med Miljöpartiet.

– Just nu är Socialdemokraternas stora problem att de har lierat sig med Miljöpartiet. Kan de fimpa det blir det jätteintressant givetvis, säger SD-ledaren i en intervju med Dagens Industri.

Åkesson utesluter inte att S och SD tillsammans skulle kunna få egen majoritet i riksdagen efter valet. Om det hade varit val idag hade de båda partierna fått 178 av riksdagens 349 mandat enligt opinionssammanställningen Pollofpolls.se. 

Och han menar inte att Alliansen nödvändigtvis är bättre än Socialdemokraterna, inte minst med tanke på invandringspolitiken.

– Inte den samlade Alliansen i alla fall. Socialdemokraterna är jämfört med Annie Lööf väldigt mycket bättre, säger Åkesson till Dagens Industri

Nyligen fick Sverigedemokraterna ett riktigt hårt slag. Läs mer om det här!

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du se ett samarbete mellan S och SD?
Tack för din röst!