Här är regeringens aprilskämt – om lösgodis på Systembolaget

Ska lösgodis bara få säljas på Systembolaget? Nja, riktigt så illa är det inte. Men regeringens aprilskämt fick många att undra.


Första april är verkligen julafton för alla som vill skoja till det lite med nära och kära. Även vi här på Nyheter24 skämtade och om du missade vårt aprilskämt så finns det här

Till och med regeringen fick för sig att skämta, och i söndags postade socialminister Annika Strandhäll ett lite udda inlägg på sin Facebook-sida. Det handlade om att det nu skulle bli bra mycket svårare för svenskarna att köpa lösgodis i butiken. 

"Lösgodis kommer framöver endast säljas på Systembolaget samt i ett mindre antal certifierade butiker. Särskilda lösgodishyllor kommer dock i införas i dagligvaruhandeln som gör att de endast är öppna samtidigt som Systembolagets öppettider. På kvällar och helger kommer särskilda gardiner dras ner för hyllorna", skrev Annika Strandhäll på Facebook. 

Och ja, det här låter ju lite konstigt. Var skulle ens lösgodiset stå inne på Systembolaget? Och varför skulle det inte gälla allt godis? Men, självklart var det hela ett skämt. 

–Vi spånade lite på jobbet. Förra årets stora nyhet var ett vab-bidrag för vård av förkyld man i hemmet. Det är det fortfarande folk som kommer fram och pratar om, så det var kul att göra något liknande i år, säger Annika Strandhäll till Nyheter24.

Har det blivit någon dålig stämning av skämtet?

– Bara för att man blir politiker går det inte att vara gravallvarlig hela tiden. Som göteborgare tror att samhällsklimatet blir lite bättre med ett skämt och en Göteborgsvits då och då, säger Strandhäll. 

I spelaren ovan kan du läsa hela inlägget som Annika Strandhäll publicerade på facebook under morgonen den 1 april. 

Du kanske även är intresserad av:

Man cyklade i 100 blås - stoppades av polisen

Ny trängselskatt i 10 svenska städer - ska betala för prinsessdopet

12 aprilskämt som du absolut inte ska dra

6 riktigt roliga aprilskämt du bara måste testa

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gick du på det?
Tack för din röst!