Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ulf Kristersson tackade nej till Jimmie Åkessons förslag

- 02/05/2018, 22:06

När Jimmie Åkesson ville bjuda Ulf Kristersson på en fika för att diskutera tonen de använder när de debatterar så avböjde han direkt.

Varje vecka släpps ett nytt avsnitt av Youtube-programmet "Partitempen". Där bjuder influencern Marguax Dietz in alla partiledare för att diskutera olika frågor inför valet i år. 

Förra veckan pratade Marguax med partiledaren Jimmie Åkesson om vilka frågor Sverigedemokraterna tycker är viktiga till valet. Då berättade Jimmie att de tycker att tryggheten i Sverige behöver bli bättre. 

Han berättade också om gången han blev misshandlad och känslorna kring det och den efterkommande rättegången – mer om det kan du läsa här.

Ulf Kristersson
Veckans gäst var Moderaternas partiledare Ulf Kristersson. Bildkälla: Youtube

I veckans avsnitt bjöd programledaren in Moderaternas partiledare Ulf Kristersson. I avsnittet berättar han bland annat om varför han nu för tiden svarar ja på frågan "är du feminist?". 

– När jag växte upp så var feminist samma som att vara väldigt mycket vänster men nu är det ju inte så. Så nu skulle jag svara ja. Sen har jag ju också tre döttrar som har påverkat mig väldigt mycket. 

När Marguax frågar: "På vilket sätt?". Berättar Ulf Kristersson att det är på alla möjliga sätt. Dels hur killar och tjejer behandlar varandra i skolan men också saker som löner och att göra sin röst hörd. 

– När jag var tonårskille tänkte jag inte alls på det men nu tänker jag på det mycket mycket mer, säger han i avsnittet "Partitempen". 

Jimmie Åkesson
Bildkälla: TT

Varje vecka får partiledaren ställa en fråga till nästa veckas gäst. Därför läste Maguax upp en fråga från Jimme Åkesson till Ulf Kristersson. 

"Du Ulf har sagt att du vill ha mer vuxna i politiken eller ett mer vuxet samtal där man inte kastar smuts på varandra. Vad menar du med det, hur är du som vuxen och skulle du vilja ta en fika med mig och ha ett vuxet samtal?"

Ulf Kristersson svarar att han menar att man inte ska "missförstå varandra och vad den andra säger" eller att hitta på åsikter som en inte har. 

På frågan om Ulf Kristersson ville ta en fika med Jimmie Åkesson svarade han snabbt nej. Anledningen? Att han ville spendera sin tid på att diskutera med människor han kan tänka sig sammarbeta med. 

– Se mer i klippet ovan –

TV: Här är Moderatledaren Ulf Kristerssons nya superlön

Läs också om Ulf Kristerssons besök på strippklubben: "Lite besviken"

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Borde han ha tackat ja?