Lördag 23 Okt
Stockholm

Jimmie Åkesson om misshandeln "Han blev inte dömd"

Jimmie Åkesson om misshandeln.
Jimmie Åkesson. Foto: Youtube/TT

I veckans avsnitt av Partitempen pratar Jimmie Åkesson om misshandeln och att känna sig sviken av samhället. "Man saknar rätten till upprättelse. Man känner inte att samhället tar det man blivit utsatt för på allvar".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Varje vecka släpper Margaux Dietz ett nytt avsnitt av programmet Partitempen på Youtube. Och för varje ny vecka besöks Margaux av en politiker från ett parti som intervjuas och får svara på olika frågor. 

Tidigare har Gustav Fridolin varför han skulle vilja att Jimmie Åkesson tog över Miljöpartiet. Även Annie Lööf har gästat och pratade då om hur hon skuldbelades för att hon var föräldraledig.

Och du har väl inte missat intervjun när Ebba Busch Thor berättade om när hon skulle bada naken på Sergels Torg.

I det sjätte avsnittet gäster Jimmie Åkesson och pratar bland annat om misshandeln som han utsattes för och hur han skulle känna ifall att hans barn inte skulle dela hans åsikter. 

Bildkälla: Youtube@partitempen

Enligt Jimmie Åkesson är det största problemet i Sverige otryggheten. Han tar upp sig själv som exempel. 

– Man saknar rätten till upprättelse. Man känner inte att samhället tar det man blivit utsatt för på allvar, säger Jimmie i intervjun.

– Jag blev misshandlad en gång för 15 till 20 år sedan. Och jag tyckte att det var ganska obehagligt att vara med i den här rättegången. Man känner sig nästan som en kriminell själv när man blir förhörd. Ingen tror på dig, fortsätter han.

Margaux frågar även Jimmie om hans son, och hur han skulle känna om hans son inte delade de åsikter som Jimmie själv har. 

– Vi försöker uppfostra honom att tänka så mycket själv som möjligt. Just nu tycker han och tänker han precis tvärtom, om allting. Men det tillhör väl åldern, svarar Jimme. 

 Se mer från programmet i spelaren ovan 

TV: Jimmie Åkesson vill riva förorter: "Inte trevligt att bo där"

Läs också: Jimmie Åkesson sågar Alliansen: "Deras trovärdighet är obefintlig"

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du sett programmet?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela