Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Moderaterna glider förbi SD i färsk mätning – Löfven backar

- 08/02/2019, 08:21

Ulf Kristersson har haft en jobbig vinter. Men nu verkar väljarna hitta tillbaka till Moderaterna. Partiet ökar mest av alla i en sprillans ny mätning.

Det händer mycket i svensk politik just nu. I veckan gjorde Liberalernas partiledare Jan Björklund klart att han lämnar sin post som L-ledare efter tolv långa år, dagen efter visade en mätning att Sverigedemokraterna ökar rejält

Men nu kommer en ny mätning från Expressen/Demoskop som visar att Jimmie Åkesson kanske inte har så mycket medvind som han tror. 

I mätningen lyckas SD inte bli näst största parti – i stället är det Moderaterna som är mätningens stora vinnare, Kristerssons parti ökar med hela 2,4 procentenheter i nya Demoskop. 

Sverigedemokraterna står still och får nöja sig med en tredjeplats i opinionen, även om man är väldigt nära Moderaternas siffror. 

Socialdemokraterna backar

Stefan Löfven har det jobbigt just nu. Under vintern har Socialdemokraterna haft en uppgång i opinionen, men nu verkar den lyckan vara borta för sossarna. I gårdagens Novus minskade S rejält, och dagens Demoskop ser ut att bekräfta trenden. Socialdemokraterna backar med 2,3 procentenheter. 

Liberalernas negativa trend bara fortsätter, och även i Demoskop-mätningen är partiet nu under riksdagsspärren. L backar drygt en procentenhet och ligger nu på 3,3 enligt Expressen

MER: "Bara en tidsfråga innan Sverigedemokraterna sitter i regering"