Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Annie Lööf om katastrofsiffrorna : "Tufft att ta ansvar..."

- 04/03/2019, 08:17 -

Annie Lööf backar i förtroendemätningarna – och nu ger hon sin bild av vad som hänt. Hon är stolt över att hon stängt ute SD från makten.

Annie Lööf dippar i förtroendemätning efter förtroendemätning. Senast var det Ipsos som mätte ett tapp på 15 procentenheter senaste halvåret för C-ledaren, och nu berättar Lööf vad hon tror ligger bakom det stora raset. 

Hon menar att det är främst högerväljare som gett upp hoppet om Centerpartiet, medan resten av väljarna fortfarande gillar henne. 

– Det som ligger bakom är att väljare från Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna har tappat förtroende för mig, säger Annie Lööf i SVT:s Agenda. 

"Tufft att ta ansvar"

Annie Lööf menar att det behövs starka ledare i jobbiga tider – men att det är svårt att göra alla nöjda. 

– Man ska komma ihåg att det är tufft att ta ansvar. Man talar ofta om vikten av handlingskraftiga och ansvarstagande ledare – men det har ett pris, det polariserar. 

Annie Lööf och Centerpartiet gick till val på att få Ulf Kristersson som statsminister, men när det kom till kritan valde man Socialdemokraternas Stefan Löfven i stället. Lööf säger i Agenda att hon känt sig orolig över den riktning Moderaterna tagit – inte minst med tanke på att M samarbetar med SD i vissa kommuner. 

Själv är Annie Lööf stolt över att hon bodrog till att stänga ute Sverigedemokraterna från makten. 

– Jag står för att jag inte gav Sverigedemokraterna ett historiskt inflytande, säger Lööf i Agenda

ANALYS: Fattar Annie Lööf ens hur allvarligt läget är för henne?