Onsdag 28 Jul
Stockholm

SD-politiker utreds efter moské-förslag

Jimmie Åkesson och en minarét. Kollage.
Sverigedemokraterna riktar stark kritik mot egna politikern. Foto: TT

Sverigedemokraternas toppnamn i Kramfors, Mark Collins, utreds nu av partiet efter ett kontroversiellt förslag. "Ett grovt övertramp", kallar partiet förslaget.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Ett förslag om moskébygge i Ångermanland väcker nu starka känslor inom Sverigedemokraterna

Det är SD-politikern Mark Collins som anser att kommunen borde bygga ett muslimskt kulturcentrum och moské  för att stoppa avfolkningen av Västernorrland. 

– Vi hoppas få hit muslimer innan de bestämmer sig för att bo någon annanstans i Sverige. Vi har massor av duktiga muslimer, hårt arbetande, nätverkande, ambitiösa och som vill något. Vi behöver dem här uppe, säger Collins till TT. 

Men att göra kommunen mer attraktiv för folk tycker SD låter fruktansvärt. Nu utreds Collins av Sverigedemokraterna, som kallar det hela för ett "grovt övertramp". 

"Beslutet förvånar mig eftersom att det går emot vår politik i stort, vårt principprogram och den politik vi driver för att minska segregationen och för att öka sammanhållningen och gemenskapen i samhället. För oss är det viktigt att prata politiska lösningar som ökar och främjar inkluderingen i vårt samhälle och inte motsatsen", skriver partiets presschef Henrik Gustafsson i ett uttalande till TT. 

Men Collins står på sig, och anser att fler människor behövs för att landsbygden ska kuna överleva. 

– SD måste välja om man ska vara ett populistiskt gnällparti eller ett framtidsparti som vill utveckla Sverige, säger Mark Collins till TT, enligt DN

Före detta SD-toppen om näthatet: "Syftet är att tysta mig..."

Tycker du det är ett "allvarligt övertramp"?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela