Jimmie Åkesson och en minarét. Kollage.
Sverigedemokraterna riktar stark kritik mot egna politikern. - Foto: TT

SD-politiker utreds efter moské-förslag

Sverigedemokraternas toppnamn i Kramfors, Mark Collins, utreds nu av partiet efter ett kontroversiellt förslag. "Ett grovt övertramp", kallar partiet förslaget.


Ett förslag om moskébygge i Ångermanland väcker nu starka känslor inom Sverigedemokraterna

Det är SD-politikern Mark Collins som anser att kommunen borde bygga ett muslimskt kulturcentrum och moské  för att stoppa avfolkningen av Västernorrland. 

– Vi hoppas få hit muslimer innan de bestämmer sig för att bo någon annanstans i Sverige. Vi har massor av duktiga muslimer, hårt arbetande, nätverkande, ambitiösa och som vill något. Vi behöver dem här uppe, säger Collins till TT. 

Men att göra kommunen mer attraktiv för folk tycker SD låter fruktansvärt. Nu utreds Collins av Sverigedemokraterna, som kallar det hela för ett "grovt övertramp". 

"Beslutet förvånar mig eftersom att det går emot vår politik i stort, vårt principprogram och den politik vi driver för att minska segregationen och för att öka sammanhållningen och gemenskapen i samhället. För oss är det viktigt att prata politiska lösningar som ökar och främjar inkluderingen i vårt samhälle och inte motsatsen", skriver partiets presschef Henrik Gustafsson i ett uttalande till TT. 

Men Collins står på sig, och anser att fler människor behövs för att landsbygden ska kuna överleva. 

– SD måste välja om man ska vara ett populistiskt gnällparti eller ett framtidsparti som vill utveckla Sverige, säger Mark Collins till TT, enligt DN

Före detta SD-toppen om näthatet: "Syftet är att tysta mig..."

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du det är ett "allvarligt övertramp"?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Turkisk uppmaning om enighet efter Hamasmöte

1 timme sedan

Kriminalvårdare döms för våld mot intern

1 timme sedan
En kriminalvårdare på Skänningeanstalten döms av Linköpings tingsrätt för att ha misshandlat en intern.

Sex häktade efter rekordstort knarkbeslag

1 timme sedan
Sex personer har begärts häktade för synnerligen grovt narkotikabrott. De greps i samband med en stor polisinsats i Nynäshamn söder om Stockholm på torsdagen.

Tusentals drabbade av strömavbrott

1 timme sedan
Ett strömavbrott har under lördagen drabbat Eons kunder i Upplands Väsby kommun norr om Stockholm. Som mest berördes drygt 12 000 av Eons kunder.

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

2 timmar sedan
Kan man leva som hemmafru och ändå ha en trygg privatekonomi? Nyheter24 har pratat med Jasmin som lever som hemmafru, och hållbarhetsekonomen Madelén Falkenhäll, för att svara på det.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

2 timmar sedan
"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.