Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Det är inte Ebba Busch Thor som är bra – alla andra är dåliga

- 18/04/2019, 10:35 -

Det är faktiskt inte så konstigt att det går så bra för Ebba Busch Thor och Kristdemokraterna just nu – Karl Anders Lindahl vet varför.

I veckan släpptes en intervju med Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor, där influencern och kändisprofilen Daniel Redgert fick snacka lite med Sveriges just nu kanske hetaste politiker. 

Uppsnacket handlade mycket om att Redgert konstaterade att Busch Thor var ”skön” och att ”what you see is what you get”. 

Han är inte ensam om att tycka det. Ebbas framgångssaga är nu en del av svensk nutidshistoria, och vissa mätningar pekar till och med på att hon är mer poppis än Stefan Löfven. Annie Lööf är omkörd sen länge. 

Sverige har Ebba-feber.

Liberaler och sossar sliter sitt hår och skriker ”men hallå ni har ju inte läst Kristdemokraternas partiprogram!!!!”. Och det stämmer så klart, men de som säger så har inte förstått någonting. 

Politik handlar till 90 procent om marknadsföring – både av idéer och politiker. Och här har vi alltså en självsäker, charmig småbarnsförälder som faktiskt har den kusliga egenskapen att hon faktiskt kan prata med folk och uppföra sig ordentligt. 

Det är ett piggt trendbrott i svensk politik, där den genomsnittliga partiledaren är ungefär lika karismatisk som en påse sand – ingen nämnd, ingen glömd. 

Om du tycker att ditt partiprogram är bättre än KD:s så får du väl för tusan se till att vara lite inspirerande och peppig – inte sitta och mumla talepunkter och rabbla statistik. 

Det handlar inte om någon ny konservativ trend eller en högersväng. Det är nämligen inte så att Ebba Busch Thor är bra – det är alla andra som är dåliga. 

Kanske nästa generation av partiledare kan lära sig något här. Tiden är förbi när man bara kunde dra på sig en grå slips och låta som ett excel-ark i sina tal och tro att man skulle få folk att gå till valurnorna. 

Partier måste på allvar börja tillsätta partiledare som faktiskt kan få folk att känna något – eller åtminstone någon som kan bete sig mänskligt. 

/Karl Anders Lindahl, politikredaktör på Nyheter24

Ebba Busch Thor avslöjar superlönen – så mycket tjänar hon

Gillar du Ebba Busch Thor?